Τον Ιούλιο του 2017 ο υπουργός περιβάλλοντος της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου) θα πρέπει να σταματήσουν έως το 2040. Το μέτρο αυτό αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια των βρετανικών αρχών να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να επιτευχθούν οι στόχοι των εκπομπών ρύπων.

Σήμερα, το βρετανικό κοινοβούλιο ψήφισε νόμο ότι μέχρι το 2050 η χώρα θα πρέπει να παράγει μηδενικούς ρύπους, καθιστώντας το “Νησί” την πρώτη χώρα από τις G7 που περνάει κάτι τέτοιο. Η κίνηση αυτή θα απαιτήσει τεράστιες αλλαγές, όπως αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σταδιακή κατάργηση των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων -τουλάχιστον μέχρι το 2035- και μείωση κατά 20% της κατανάλωσης βοδινού και αμνοεριφίων.

Ο υπουργός ενέργειας και καθαρής ανάπτυξης, Chris Skidmore, δήλωσε σχετικά:

Το Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησε τη Βιομηχανική Επανάσταση, η οποία ήταν υπεύθυνη για την οικονομική ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κόσμο αλλά και για την αύξηση των εκπομπών ρύπων. Σήμερα είμαστε ξανά στην ηγετική θέση παγκοσμίως στο να γίνει η πρώτη μεγάλη οικονομία που θα περάσει νέους νόμους για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, μέχρι να φτάσουν σε μηδενικούς μέχρι το 2050.