Αγγλία: Τέλος τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου το 2040

Σχετικά άρθρα

Ο υπουργός περιβάλλοντος της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα πως οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (βενζίνης και πετρελαίου) θα πρέπει να σταματήσουν έως το 2040. Το μέτρο αυτό αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια των βρετανικών αρχών να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση και να επιτευχθούν οι στόχοι των εκπομπών ρύπων.

Η απαγόρευση των αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου αποτελεί βασικό μέρος ενός συνολικού σχεδιασμού της βελτίωσης της ποιότητας του αέρα, πολλών δισ. λιρών, με την κυβέρνηση να αναγκάζει επίσης και τα τοπικά συμβούλια να λάβουν μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα, όπως π.χ να καταργηθούν οι περιορισμοί, όπως οι τα σαμαράκια και οι κυκλικοί κόμβοι, προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην χρειάζεται να επιβραδύνουν και να επιταχύνουν.

Τα υπάρχοντα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου δεν θα απαγορευθούν και θα μπορούν να κυκλοφορούν κανονικά, με το κράτος να ενθαρρύνει με μέτρα που θα ανακοινώσει, την σταδιακή αντικατάστασή τους από φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...