Ο οίκος δημοπρασιών Bonhams έχει αναλάβει την πώληση μιας Koenigsegg One:1 και η σουηδική εταιρία είναι εξοργισμένη, κυρίως από το γεγονός πως το αυτοκίνητο πωλείται χωρίς επιθυμητή τιμή.

Ο οίκος αναμένει πως μια από τις επτά One:1 που κατασκεύασε η Koenigsegg θα πιάσει τιμή μεταξύ 1,6 και 2,1 εκατ. ευρώ. Το αυτοκίνητο ήταν του Teodoro Obiang Nguema Mbasogo, του γιου του προέδρου/δικτάτορα της Αφρικανικής Ισημερινής Γουινέας, τα αυτοκίνητα του οποίου θα βγουν σε δημοπρασία στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Η αντίδραση της Koenigsegg έγκειται στο γεγονός πως η ίδια πιστεύει πως η σημερινή αγοραία αξία της One:1 είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκτιμώμενη τιμή των 2,1 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Bonhams, αφού στο παρελθόν μια One:1 πουλήθηκε για περισσότερα από 10 εκατ. δολάρια.

Σίγουρα είναι παράξενο το γεγονός πως μια αυτοκινητοβιομηχανία έχει άποψη για την τιμή πώλησης ενός αυτοκινήτου σε μια δημοπρασία, με την ανακοίνωση της Koenigsegg να καταλήγει πως δεν είναι διατεθειμένη να παραμείνει στο περιθώριο και να παρατηρεί αυτή την παράνομη συμπεριφορά χωρίς να αντιδράσει.