Η Volkswagen Αμερικής παρουσίασε το Τype 20 concept, ένα T1 που κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα. Η κατασκευή και η παρουσίαση του πρωτότυπου έγινε στο Κέντρο Καινοτομίας και Μηχανικής της VW (μέχρι πρότινος ονομαζόταν Electronic Research Laboratory) στο Μπέλμοντ της Καλιφόρνια και βασίζεται στο Type 2 Microbus του 1962, με το όνομα Type 20 να χρησιμοποιείται επειδή η VW έχει πλέον 20 χρόνια παρουσίας στην Σίλικον Βάλει.

Το τιμόνι, οι τροχοί, οι βάσεις των καθρεπτών και η βάση των καθισμάτων είναι κατασκευασμένα από 3D εκτυπωτές, με την VW να τοποθετεί στο μοντέλο ολογραφική οθόνη Looking Glass II, που μπορεί να παράγει τρισδιάστατες εικόνες χωρίς την ανάγκη για ειδικά γυαλιά. Υπάρχουν κατευθυντικά μικρόφωνα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, προκειμένου οι άνθρωποι να δίνουν εντολές στο αυτοκίνητο, με αυτό να “απαντά” χρησιμοποιώντας τους LED προβολείς και το λογότυπο.

Κίνηση παίρνει από έναν ηλεκτροκινητήρα 122 ίππων με 235 Nm ροπής που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 10 kWh. Το μοντέλο φέρει ενεργή πνευματική ανάρτηση που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Porsche, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο ηλεκτρικά πατίνια που φορτίζουν από το όχημα.

Το πρωτότυπο χαμηλώνει όταν είναι παρκαρισμένο και μόλις εντοπίζει τον οδηγό του ανυψώνεται, με τις πόρτες να ανοίγουν αυτόματα μέσω της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου. Η VW ξεκαθαρίζει πως δεν έχει καμία βλέψη να το περάσει στη παραγωγή.