Όσο ο Ott Tanak δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του με την Toyota, τόσο περισσότεροι “παίκτες” θα εμφανίζονται για να αποσπάσουν την πολυπόθητη υπογραφή του.

Έτσι, μετά τον επικεφαλής και ιδρυτής της M-Sport, Malcolm Wilson, σειρά φαίνεται να παίρνει και η Hyundai, με τον Εσθονό να έχει γίνει το μήλον της έριδος για όλες τις ομάδες του WRC.

To συμβόλαιο του Tanak λήγει στο τέλος του 2019, με τον διευθυντή της κορεάτικης ομάδας, Andrea Adamo, να δηλώνει ότι οραματίζεται να έχει μια σουπερ-ομάδα οδηγών στη Hyundai, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Αν είχα τα χρήματα θα έπαιρνα τους κορυφαίους οδηγούς. Πληρώνομαι για να φέρνω αποτελέσματα και όχι να κάνω τη δουλειά των promoters. Δεν μπορούμε να αρνηθούμε ότι ο Tanak είναι εξαιρετικός οδηγός και νομίζω ότι είναι ένας από τους τρεις καλύτερους που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή.

Η άποψη αυτή του Adamo έρχεται σε αντίθεση με αυτήν που είχε διατυπώσει παλαιότερα ο Tommi Makinen, με τον Φιλανδό να είναι της άποψης πως κάθε ομάδα πρέπει να έχει από έναν κορυφαίο οδηγό για να διατηρείται μια ισοτιμία στον ανταγωνισμό.