Ο Malcolm Wilson θέλει να πάρει από την Toyota τον Ott Tanak

Σχετικά άρθρα

O επικεφαλής και ιδρυτής της M-Sport, Malcolm Wilson, αποκάλυψε την ξεκάθαρη επιθυμία του να αποσπάσει την υπογραφή του Ott Tanak για το 2020, βάζοντας πολύ νωρίς φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια της επόμενης χρονιάς του WRC, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Ο Ott είναι ο στόχος μου για τη νέα χρονιά. Τον θέλω πίσω. Έχουμε μιλήσει, αλλά φυσικά δεν έχουμε κάνει καμία διαπραγμάτευση, αφού ακόμα δεν είμαι σε θέση να κάνω κάτι τέτοιο. Από όσους δεν έχουν συμβόλαιο τη νέα χρονιά, είναι ο μοναδικός που θέλω. Δεν ξέρω αν μπορούμε να το καταφέρουμε, αλλά αυτό στοχεύω και επάνω σε αυτό δουλεύω αυτή τη στιγμή.

Πρέπει να πουλήσουμε περισσότερα αυτοκίνητα. Όλοι έχουν δει ότι έχουμε ένα ανταγωνιστικό πακέτο και αυτό φυσικά δεν πρόκειται να αλλάξει. Όμως, τα σχέδια μας είναι μακροπρόθεσμα και θέλουμε τον Tanak για περισσότερο από έναν χρόνο. Ήδη εξετάζουμε τους νέους τεχνικούς κανονισμούς και θα ήταν ιδανικό για εμάς να παρουσιαζόμασταν έτοιμοι το 2022 με έναν οδηγό σαν τον Ott. Θα μπορεί να αποτελέσει τον τέλειο εξελικτή για εμάς, όντας και το νούμερο ένα στην ομάδα.

To συμβόλαιο του Εσθονού με την Toyota λήγει στα τέλη του τρέχοντας έτους, κάτι που σημαίνει ότι ο Tanak είναι ανοιχτός να συζητήσει για το μέλλον του. Σε δήλωση του πριν τον αγώνα στην Αργεντινή, ο Tanak τόνισε ότι θέλει να ξεκαθαρίσει άμεσα τι θα κάνει στο μέλλον, χωρίς φυσικά να δείχνει διάθεση ότι θέλει να φύγει από την ιαπωνική ομάδα.

Η επιθυμία του Wilson να φέρει ξανά στην ομάδα του τον Tanak δεν φάνηκε να ενοχλεί τον επικεφαλής της Toyota, Tommi Makinen, ο οποίος δήλωσε:

Ακόμα δεν σκέφτομαι σχετικά με τους οδηγούς και τα συμβόλαια της επόμενης χρονιάς. Ξαφνιάστηκα όταν άκουσα ότι ο Ott θέλει να το ξεκαθαρίσει σύντομα. Για μένα, αυτές οι συζητήσεις ξεκινάνε τον Ιούλιο, κατά τη διάρκεια του Ράλλυ Φινλανδίας και συνεχίζονται το φθινόπωρο.

Καταλαβαίνω ότι οι οδηγοί θέλουν να ξεκαθαρίσουν το μέλλον τους σύντομα, αλλά o Ott δεν χρειάζεται να ανησυχεί για το δικό του. Είναι δεδομένο ότι θα θέλουν να τον εντάξουν στην ομάδα τους τη νέα χρονιά και δεν είναι απαραίτητο να βιαστεί. Το μέλλον του είναι εξασφαλισμένο. Από εκεί και πέρα, φυσικά, μπορεί να το συζητήσει όποτε θέλει.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

WRC: Ο Rovampera νικητής στο Rally Κένυας

Ο Kalle Rovanpera κέρδισε για δεύτερη φορά το Rally Κένυας αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Takamoto Katsuta, κάνοντας έτσι το 1-2 για την Toyota....

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

WRC: Το Rally των Καναρίων Νήσων στο ημερολόγιο του 2025

Ακολουθώντας τα βήματα του Rally Λετονίας και του Rally Πολωνίας, τα οποία χρησιμοποίησαν το μονοπάτι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι (ERC) για να συμμετάσχουν στο...