Θα μπορούσε να είναι ένα πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά δεν είναι. Η BMW δημιούργησε μια one-off X7 pickup, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως show car κατά την διάρκεια των BMW Motorrad Days.

Κατασκευάστηκε σε συνεργασία των εκπαιδευόμενων της BMW και των τμημάτων Concept Vehicle Construction και Model Technology στο εργοστάσιο της στο Μόναχο, με το όχημα να μπορεί να φιλοξενήσει έως και πέντε άτομα στο εσωτερικό, ενώ διαθέτει και μια καρότσα μήκους 1,4 μέτρων (2 μέτρων όταν η πίσω πόρτα είναι ανοικτή. Το πάτωμα της είναι επενδυμένο με ξύλο teak, με την BMW να κατασκευάζει την οροφή, τις πίσω πόρτες και την καρότσα από CFRP (carbon fiber reinforced polymer), μειώνοντας έτσι το βάρος του πρωτότυπου κατά 200 κιλά σε σύγκριση με την X7 παραγωγής.

Η διαδικασία μετατροπής μιας X7 σε pickup χρειάστηκε 10 μήνες, με την πρωτότυπη X7 να είναι βαμμένη στο μεταλλικό χρώμα Tanzanite Blue, να έχει 10 εκατοστά μεγαλύτερο μήκος από την κανονική X7. και να κουβάλα στην καρότσα της μια BMW F 850 ​​GS. Είναι σαφές πως η BMW X7 pickup, που βασίζεται στην X7 xDrive40i των 340 ίππων, δεν θα περάσει στη παραγωγή.