Ο Harald Krueger, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW, ανακοίνωσε σήμερα πως δεν θα επιδιώξει δεύτερη θητεία στο πόστο του πέρα από την τωρινή που λήγει τον Απρίλιο του 2020.

Όπως είπε ο ίδιος, πήρε την απόφαση αυτή προκειμένου να επιδιώξει νέες επαγγελματικές προκλήσεις, κάτι που σημαίνει πως η φυγή του από την BMW είναι δεδομένη.

Το BMW Group είναι το επαγγελματικό μου σπίτι για περισσότερα από 27 χρόνια. Μετά από περισσότερα από 10 έτη στο διοικητικό συμβούλιο, περισσότερα από τέσσερα ως CEO της BMW Group, θα ήθελα να επιδιώξω νέες επαγγελματικές προκλήσεις και να εκμεταλλευτών τη διεθνή μου πείρα για νέα projects και επιχειρήσεις,

δήλωσε ο Krueger.

Η BMW ανέφερε πως το εποπτικό συμβούλιο της θα εξετάσει το ζήτημα της διαδοχής στην επόμενη συνεδρίασή του στις 18 Ιουλίου. Ο Krueger θα διατηρήσει τη θέση του μέχρι να ληφθεί μια απόφαση για τον διάδοχό του.

Ο Harald Krueger ανέλαβε τη θέση του CEO και του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW στις 13 Μαΐου 2015, αντικαθιστώντας τον Dr Norbert Reithofer.

Ο Oliver Zipse εικάζεται πως θα είναι ο διάδοχος του Krueger.