Η επιλογή του Harald Kruger, του CEO της BMW, να στραφεί περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση και στα πλήρως αυτόνομα οχήματα, κάνει το μέλλον του στην εταιρία να δείχνει αβέβαιο.

Το Bloomberg επικαλείται πηγές με γνώση των σχετικών συζητήσεων, που θέλουν ορισμένα στελέχη του εποπτικού συμβουλίου της εταιρίας να αμφισβητούν το κατά πόσο είναι η σωστή επιλογή να οδηγήσει την εταιρεία στο μέλλον και σχεδιάζουν να θέσουν το θέμα των προοπτικών για δεύτερη θητεία μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι η τρέχουσα θητεία του Krugerλήγει τον επόμενο Μάιο, αλλά η ανακοίνωση για το εάν θα ανανεωθεί αναμένεται τον Ιούνιο ή Ιούλιο.

Η BMW επιχειρεί μία δαπανηρή μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, ενώ έρχεται αντιμέτωπη με τους τεχνολογικούς κολοσσούς, που έχουν επίσης μπει στο παιχνίδι των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό. Έχοντας ηγηθεί στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων επί μία δεκαετία, η BMW άρχισε να χάνει τη δυναμική της το 2016. Έκτοτε προσπαθεί να ανακτήσει την κορυφή, παρουσιάζοντας νέα μοντέλα. Πέρυσι ήρθε αντιμέτωπη με τις εμπορικές εντάσεις και την πτώση των κερδών της. Ο Oliver Zipse, εικάζεται πως θα είναι ο διάδοχος του Kruger.