Η BMW M5 Competition είναι το ταχύτερο περιπολικό της Αυστραλίας

Σχετικά άρθρα

Η αστυνομία στην Βικτώρια της Αυστραλίας παρέλαβε μια BMW M5 Competition και έτσι αυτό είναι το ταχύτερο περιπολικό σε ολόκληρη την Αυστραλία.

Η M5 προστίθεται στη γκάμα των 530d περιπολικών που έχει εδώ και μερικούς μήνες η αστυνομία της Βικτώρια. H M5 θα χρησιμοποιηθεί για την περιπολία των εθνικών οδών της συγκεκριμένης πολιτεία της Αυστραλίας.

Να θυμίσω πως η M5 Competition ζυγίζει 1.865 κιλά και μηχανικά φορά τον V8 4,4-λίτρων biturbo κινητήρα που αποδίδει 625 άλογα μεταξύ 5.600 και 6.700 σ.α.λ με 750 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο M Steptronic 8 σχέσεων και έχει τρία προγράμματα λειτουργίας Efficient, Sport, and Sport Plus.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 3,3 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 10,8 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Για τους “πιο δραστήριους” η BMW μπορεί να αφαιρέσει τον περιοριστή και η τελική ταχύτητα να ξεπεράσει το φράγμα των 300 χλμ/ώρα, αγγίζοντας τα 305 χλμ/ώρα.

Στην Αυστραλία υπάρχει επίσης ένα περιπολικό Honda Civic Type R όπως και ένα Kia Stinger GT.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H 3D Design βελτιώνει τη BMW X1

Ο ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος 3D Design παρουσιάζει το πακέτο που ετοίμασε για την νέα BMW X1. Το bodykit είναι κατασκευασμένο από carbon και αποτελείται από...

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...