Επανέρχεται το παλαιό καθεστώς για την έκδοση διπλωμάτων οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Για τουλάχιστον έξι μήνες επανέρχεται το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωμάτων οδήγησης, όπως είπε σε δηλώσεις του σήμερα ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι σήμερα, 100.000 συμπολίτες μας δεν μπορούν να λάβουν άδεια οδήγησης, γιατί είναι ανεφάρμοστο το νέο διαδικαστικό πλαίσιο.

Θα επανέλθουμε στο παλαιό καθεστώς για τους επόμενους έξι μήνες, ώστε να αρχίσει να ξεμπλοκάρει η διαδικασία, μέχρι να είναι έτοιμος ο τεχνολογικός εξοπλισμός για να εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο.

Αυτό που κάνουμε με την τροπολογία είναι να δώσουμε ένα περιθώριο 6 μηνών και μέχρι να είμαστε έτοιμοι ως υπουργείο, δηλαδή να έχουμε τον τεχνολογικό εξοπλισμό για την εφαρμογή του νέου πλαισίου, θα επανέλθει το παλαιό καθεστώς προκειμένου να ξεμπλοκάρει η διαδικασία.

Είμαστε θετικοί σε ό,τι είναι υπέρ της διαφάνειας, αλλά όταν νομοθετούμε θα πρέπει να είμαστε και έτοιμοι. Σήμερα έχουν ήδη περάσει 10 μήνες και χρειαζόμαστε έναν ακόμη χρόνο, ενώ κρατάμε όμηρο την κοινωνία.

Όπως εξήγησε, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ενσωματωθεί σε ένα από τα νομοσχέδια της κυβέρνησης που θα κατατεθούν το επόμενο 10ήμερο στη Βουλή και όσοι δώσουν εξετάσεις για άδεια οδήγησης στο επόμενο διάστημα θα εξεταστούν με σύστημα που ίσχυε εδώ και δεκαετίες.

Σε κάθε περίπτωση διαβεβαίωσε ότι ο νέος νόμος που προβλέπει τη διαδικασία έκδοσης διπλωμάτων με παρακολούθηση του υποψήφιου οδηγού με κάμερες θα εφαρμοστεί, όταν το υπουργείο είναι έτοιμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα