Η Ford δέχτηκε μήνυση από μια ομάδα ιδιοκτητών 2018-2019 Ford F-150 και 2019 Ford Ranger, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα αυτοκίνητά τους καταναλώνουν περισσότερο καύσιμο από αυτό που ανακοινώνει η Μπλε Οβάλ εταιρία.

Η αγωγή κατατέθηκε στο περιφερειακό δικαστήριο της ανατολικής περιφέρειας του Μίσιγκαν και αφορά την υπόθεση με τον καθορισμό της οικονομίας καυσίμου και των εκπομπές ρύπων που ερευνά η Ford από τον περασμένο Φεβρουάριο. Για την ίδια υπόθεση το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ διεξάγει ποινική έρευνα κατά της Ford, με την εταιρία να έχει μηνυθεί πως χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό.

Σύμφωνα με την αγωγή, οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων υποστηρίζουν πως τα μοντέλα τους καταναλώνουν 15% περισσότερο καύσιμο όταν κινούνται στον αυτοκινητόδρομο και 10% περισσότερο όταν κινούνται εντός πόλης. Έτσι μέσα σε 150.000 μίλια, ο κάθε οδηγός θα πρέπει να πληρώσει επιπλέον κατά μέσο όρο 821 γαλόνια για καύσιμα, δηλαδή ένα ποσό ύψους σχεδόν 2.500 δολαρίων.

Η αγωγή ζητά από την Ford να πληρώσει το παραπάνω ποσό στους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, αλλά και να σταματήσουν οι πωλήσεις τους μέχρι η εταιρία να ανακοινώσει τις πραγματικές καταναλώσεις.