Επίσημο: H Nissan κόβει 12.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως

Σχετικά άρθρα

H Nissan ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει στην περικοπή 12.500 θέσεων εργασίας, 2.500 περισσότερων από όσους υπολογιζόταν, σε όλο τον κόσμο έως το 2022, ενώ θα μειώσει την παραγωγή της κατά 10%, αλλά και την γκάμα των μοντέλων της κατά 10% έως το 2022 προκειμένου να περιορίσει το κόστος και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, καθώς πλήττεται από μειωμένες πωλήσεις και αυξημένες δαπάνες, ενώ παράλληλα προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο αποπεμφθείς της πρόεδρος Carlos Ghosn, ο οποίος κατηγορεί την Nissan για την εμπλοκή του.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας ανακοίνωσε επίσης ότι κατακρημνίστηκαν τα λειτουργικά κέρδη πρώτου τριμήνου, σημειώνοντας βουτιά 98,5% στο 1,6 δισ. γεν (14,80 εκατ. δολάρια), καθώς η εταιρεία συνεχίζει να αντιμετωπίζει δυσκολίες στη Βόρεια Αμερική.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας στο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 6,4 δισ. γεν (59 εκατ. δολάρια), χαμηλότερα κατά 94,5% από το περασμένο έτος. Οι πωλήσεις της υποχώρησαν στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και στην Ιαπωνία. Τα έσοδα μειώθηκαν 12,7% στα 2,37 τρισ. γεν στο α΄ τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 2,63 τρισ. γεν.

Η Nissan διευρύνει τις περικοπές των θέσεων εργασίας που είχε αρχικά ανακοινώσει τον Μάιο καθώς προσπαθεί να βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στις ΗΠΑ, μια βασική της αγορά στην οποία ο Ghosn για χρόνια προσπαθούσε με επιθετικό τρόπο να αυξήσει το μερίδιο της εταιρείας κατά τη διάρκεια της θητείας του ως διευθύνοντος συμβούλου.

Τα λειτουργικά κέρδη της Nissan το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου μειώθηκαν από τα 109,14 δισ. γεν που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τον Μάιο η διοίκηση της Nissan προέβλεψε μείωση κατά 28% των ετήσιων λειτουργικών κερδών της μετά την πτώση 45% που είχε καταγράψει την περασμένη χρονιά, γεγονός που σημαίνει πως οδεύει να καταγράψει τις χειρότερες επιδόσεις της τελευταίας ενδεκαετίας.

Η Nissan διατήρησε την πρόβλεψή της για ετήσια κέρδη ύψους 230 δισ. γεν για την οικονομική χρήση έως τον Μάρτιο του 2020, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση κατά 28% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος, ενώ είναι το χαμηλότερο εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Η Nissan υποστήριξε τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη και τις πωλήσεις ετησίως, όπου αναμένει μείωση των εσόδων κατά 2,4% στη χρήση μέχρι τον Μάρτιο του 2020, ενώ τα καθαρά κέρδη προβλέπεται να μειωθούν 46,7%.

Η εταιρεία απασχολεί 138.000 ανθρώπους παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει πως θα μειώσει το προσωπικό της κατά περισσότερο από 9%. Οι περικοπές θα γίνουν σε 14 εργοστάσιά της, τα περισσότερα εξ’αυτών εκτός Ιαπωνίας, σε Ισπανία, Ινδονησία, Ρωσία, Γαλλία, Ταϊλάνδη, Μεξικό και Ηνωμένο Βασίλειο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

To νέο Nissan Leaf θα είναι SUV, το 2025 στην αγορά

Μετά από δύο γενιές ως hatchback, η Nissan ετοιμάζει το νέο Leaf που θα έχει SUV χαρακτηριστικά και θα διαθέτει τους ηλεκτροκινητήρες και τις...

Ανάκληση για 11.928 Nissan Ariya

Η Nissan ανακαλεί 11.928 Ariya που κατασκευάστηκαν μεταξύ 9 Μαρτίου 2022 και 5 Απριλίου 2023, επειδή είναι πιθανό να υπάρχει ελάττωμα στο λογισμικό του...

Στο σφυρί ένα ολοκαίνουριο Nissan GT-R50 by Italdesign

Η Nissan και η Italdesign ήθελαν τον Μάρτιο του 2020, στο περιθώριο της έκθεσης της Γενεύης, να παρουσιάσουν το πρώτο GT-R50 By Italdesign παραγωγής,...