Η Nissan ανακοίνωσε την πρόβλεψή της για τα λειτουργικά της κέρδη για την φετινή οικονομική χρονιά που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, αυτά θα φτάσουν τα 2,1 δισ. δολάρια (230 δισ. γεν) 28% λιγότερα από τα 318 δισ. γεν τη χρονιά που μόλις ολοκληρώθηκε.

Η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι η πιο αδύναμη από πλευράς κερδών των τελευταίων 11 ετών για την ιαπωνική εταιρία, η οποία θέλει να αφήσει πίσω της την υπόθεση και την απομάκρυνση του πρώην προέδρου της Carlos Ghosn.

Η μη ικανοποιητική απόδοση στη δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, η οποία έχει πληγεί από τη σύλληψη του Ghosn πέρυσι, ασκεί πιέσεις στον CEO Hiroto Saikawa καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει το σκάνδαλο και να επικεντρωθεί στην αναδιάρθρωση της εταιρικής διακυβέρνησης και να δώσει στη Nissan πιο ισότιμη θέση στη συμμαχία με τη Renault.

Στις σχετικές ειδήσεις, οι εισαγγελείς του Τόκιο έχουν υποβάλει αίτημα για αναθεώρηση του κατηγορητηρίου τους εναντίον του Ghosn, παρέχοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις υποτιθέμενες μεταφορές μετρητών που αφορούσαν το πρώην στέλεχος και έναν φίλο του από τη Σαουδική Αραβία. Οι μετοχές της Nissan έχουν υποχωρήσει γύρω στο 2% φέτος, αφού έχασε το ένα πέμπτο της αξίας της πέρυσι.