Η Nissan στον απόηχο της σύλληψης του Carlos Ghosn αλλά και των ερωτηματικών για το μέλλον της συμμαχίας της με τη Renault, βρίσκεται σε μία δύσκολη φάση προσαρμογής η οποία αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την εκτίμηση για τα ετήσια κέρδη στα χαμηλότερα επίπεδα μίας δεκαετίας.

Η Nisan υπολογίζει ότι τα ετήσια λειτουργικά κέρδη της για το οικονομικό έτους Μάρτιος 2018-Μάρτιος 2019 θα αγγίξουν τα 318 δισ. γεν (2,9 δισ. δολάρια). Πρόκειται για πτώση 45% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση και για 22% λιγότερο από την αρχική εκτίμηση για κέρδη 450 δισ. γιεν.

Η υποβάθμιση έρχεται εν μέρει ως αποτέλεσμα της επέκτασης των εγγυήσεων στα αυτοκίνητά της στις ΗΠΑ, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Είναι η δεύτερη υποβάθμιση της εκτίμησης για τα κέρδη μέσα σε δύο μήνες και εντείνει την πίεση στη διοίκηση για μέτρα, που θα βοηθήσουν την εταιρεία να αφήσει πίσω το ζήτημα Ghosn και να επιδιώξει μία πιο ισότιμη σχέση με τη Renault. Τα επίσημα ετήσια αποτελέσματα έχει προγραμματιστεί να ανακοινωθούν στις 14 Μαΐου.