Το περιστατικό συνέβη στον Καναδά και πιο συγκεκριμένα στο νησάκι Ιle-Bizard του Μόντρεαλ. Ο ιδιοκτήτης του Hyundai Kona Electric, Piero Cosentino, αγόρασε το αυτοκίνητο του τον Μάρτιο και το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευή (26 Ιουλίου) άκουσε μια δυνατή έκρηξη, με το σύστημα πυρασφάλειας να ενεργοποιείται, με μαύρος καπνός να βγαίνει από το γκαράζ του.

Πηγαίνοντας στο γκαράζ είδε την πόρτα και την σκεπή του να έχουν γκρεμιστεί, και το αυτοκίνητο του να έχει γίνει παρανάλωμα του πυρός. Έχοντας ειδοποιήσει την πυροσβεστική, προσπάθησε να περιορίσει τη φωτιά με το λάστιχο του κήπου του, αλλά μάταια.

Η Louise Desrosiers, επικεφαλής του πυροσβεστικού τμήματος του Μόντρεαλ, δήλωσε ότι δεν βρήκαν άλλη πιθανή αιτία για τη φωτιά πέρα από το Hyundai Kona, τονίζοντας:

Ήταν ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα και δεν υπήρχε τίποτα γύρω από αυτό που θα μπορούσε να προκάλεσε την έκρηξη. Θα είμαστε σε στενή επαφή με τον ιδιοκτήτη για να κατανοήσουμε το πρόβλημα, εν αναμονή άλλων περιπτώσεων.

Το περιστατικό γίνεται ακόμα πιο περίπλοκο, καθώς ο Cosentino ισχυρίζεται ότι δεν φόρτιζε εκείνη τη στιγμή το Kona του, δηλαδή δεν ήταν καν συνδεδεμένο με μια πρίζα, κάτι που πρακτικά μπορεί εύκολα να αποδειχθεί. Προς το παρόν δεν υπάρχουν άλλες πληροφορίες, και οι αρχές ερευνούν το ατύχημα.

[Ευχαριστώ για το tip, Johnny]