Ο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού (FIA), Jean Todt, ένας από τους πιο κοντινούς ανθρώπους του Michael Schumacher, και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Radio Monte-Carlo (RMC) έδωσε σε όλους τους οπαδούς της F1 έναν ακόμα λόγο να χαμογελάσουν.

Σε σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο Todt δήλωσε:

Είμαι πάντα προσεκτικός με τέτοιες δηλώσεις. Ήταν όμως αλήθεια. Είδα τον αγώνα μαζί με τον Michael, στο σπίτι του στην Ελβετία. Είναι στα καλύτερα χέρια και τον προσέχουν. Δεν το βάζει κάτω και εξακολουθεί να μάχεται.

Ωστόσο, ο Todt παραδέχθηκε ότι ο Schumacher δυσκολεύεται να επικοινωνήσει, κάτι που τον λυπεί βαθύτατα, προσθέτοντας:

Η οικογένειά του αγωνίζεται εξίσου και φυσικά η φιλία μας δεν μπορεί να είναι η ίδια όπως ήταν κάποτε. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει πλέον η ίδια επικοινωνία όπως πριν. Συνεχίζει να αγωνίζεται. Και η οικογένειά του αγωνίζεται με τον ίδιο τρόπο.

O 73-χρονος Γάλλος δεν πρόσθεσε κάτι περισσότερο, και με τα λόγια του μας επιβεβαιώνει πως ο Γερμανός θρύλος της F1 έχει επαφή με το περιβάλλον, και πλήρη συναίσθηση όσων συμβαίνουν γύρω του, παρότι υπάρχουν σοβαροί περιορισμοί στην επικοινωνία. Αυτό φυσικά δεν μαρτυρά πλήρη ανάκαμψη, αλλά αποτελεί ένα θετικό σημάδι για την κατάσταση της υγείας και ζωής του Schumacher, που φυσικά δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.