Η τεχνολογία εξελίσσεται και η Continental αναπτύσσει δύο νέα συστήματα που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ασφαλής οδήγησης, κυρίως κατά την διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών.

Η πρώτη τεχνολογία ονομάζεται eHorizon και διαθέτει την λειτουργία Road Condition Observer, η οποία μέσω δεδομένων που συλλέγονται μέσω κάμερας και του συστήματος ευστάθειας ESC του αυτοκινήτου, αναγνωρίζει την συνθήκες στην άσφαλτο (χιόνι, βροχή, πάγος κτλ) και υπολογίζει τον συντελεστή τριβής, ειδοποιώντας τον οδηγό για τις δυσκολίες που πιθανώς θα αντιμετωπίσει.

Τα δεδομένα αυτά ανεβαίνουν στο cloud και συγκρίνονται με δεδομένα άλλων περιοχών, ενώ επεξεργάζονται μέσω τεχνητής νοημοσύνης και στέλνονται ξανά στα αυτοκίνητα, προκειμένου να βοηθηθούν οι οδηγοί και να μην έρθουν αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις.

Η δεύτερη τεχνολογία ονομάζεται PreviewESC και είναι ένα προνοητικό σύστημα ευστάθειας. Το σύστημα συλλέγει δεδομένα καιρικών συνθηκών, τον συντελεστή τριβής και την πορεία του δρόμου, προκειμένου να υπολογίσει εάν το όχημα κινείται υπερβολικά γρήγορα ώστε να πάρει με ασφάλεια την επόμενη στροφή. Εάν συμβεί αυτό, το σύστημα προειδοποιήσει τον οδηγό να επιβραδύνει και σε περίπτωση που αυτός δεν ανταποκριθεί, τότε το σύστημα εφαρμόζει αυτόματα τα φρένα για να επιβραδύνει το όχημα. Στόχος της Continental είναι οι τεχνολογίες eHorizon και PrevieESC στην αγορά το 2021.