GP Ουγγαρίας 2019, FP2: Ταχύτερες οι Red Bull, κορυφή για Gasly

Σχετικά άρθρα

Μικτές συνθήκες επικράτησαν και στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Hungaroring, καθώς η περίοδος ξεκίνησε χωρίς βροχή αλλά ολοκληρώθηκε με τους οδηγούς να προσπαθούν να βρουν πρόσφυση με τα ενδιάμεσα ελαστικά της Pirelli. Με την πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο να αναφέρει ότι δεν θα έχουμε άλλες βροχοπτώσεις, το FP2 δεν μπορεί να δώσει σοβαρά συμπεράσματα για την ανταγωνιστικότητα των ομάδων.

Όπως είναι φυσικό, οι καλύτεροι χρόνοι της περιόδου έγιναν πριν ξεκινήσει το ψιλόβροχο, δηλαδή το πρώτο μισάωρο της περιόδου. Στην κορυφή του πίνακα βρέθηκε ο Pierre Gasly, καθώς σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 17,854 δευτ., φορώντας τη μαλακή γόμα της ιταλικής εταιρίας. Πίσω του -και μόλις 0,055 δευτ. πιο αργός- ήταν ο team-mate του, Max Verstappen, με τον Ολλανδό να πετυχαίνει τον χρόνο του με τη μεσαία γόμα. Ελάχιστα πίσω από τις δύο Red Bull, στην τρίτη θέση, βρέθηκε ο Lewis Hamilton, με την Mercedes του να φορά την σκληρή γόμα της Pirelli.

Τα highlights

Ο άτυχος του FP2 ήταν ο Alex Albon, με τον νεαρό Ταϊλανδό -που έλαμψε στο Γερμανικού Grand Prix το περασμένο Σαββατοκύριακο- να είχε μια σοβαρή έξοδο στην τελευταία στροφή της πίστα, καταστρέφοντας την STR14. O Albon πάτησε με τον πίσω τροχό το νωπό γρασίδι, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του και να καταλήξει στις εξωτερικές μπαριέρες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να βγουν κόκκινες σημαίες, έτσι ώστε να απομακρυνθεί το μονοθέσιο, με τον οδηγό της ιταλικής ομάδας να μην τραυματίζεται.

Πίσω από τους τρεις πρώτους, βρέθηκε η δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas, με τον Φιλανδό να “φορά” νέα μέρη στο power unit του. Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η πρώτη Renault του Daniel Ricciardo, για να τον ακολουθήσει ο Kimi Raikkonen με την Alfa Romeo του.

Ο Charles Leclerc ήταν ο πρώτος οδηγός της Ferrari, κάνοντας τον έβδομο χρόνο, καθώς ο team-mate Sebastian Vettel ήταν 13ος. Την δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Nico Hulkenberg με τη δεύτερη Renault, ο Antonio Giovinazzi με την δεύτερη Alfa Romeo και ο Daniil Kvyat, κρατώντας ψηλά τη σημαία για την Toro Rosso.

Τα αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...