GP Ουγγαρίας 2019, Κατατακτήριες: Πρώτη pole στην καριέρα του Verstappen

Σχετικά άρθρα

Έπρεπε να περιμένει 94 αγώνες και πέντε σεζόν στην Formula 1, για να πάρει την πρώτη pole position στην καριέρα του ο Max Verstappen, αλλά τα κατάφερε με τον πλέον εμφατικό τρόπο στην πίστα του Hungaroring.

Ο γύρος του Verstappen

Ο 21-χρονος Ολλανδός ήταν εξαιρετικά γρήγορος και αλάνθαστος στις δύο προσπάθειες του στο Q3 και με χρόνο 1:14,572 έκανε νέο ρεκόρ πίστας, όντας παράλληλα ο 100στός οδηγός στην 70χρονη ιστορία της F1 που ξεκινάει τον αγώνα από την πρώτη θέση. Παράλληλα, αυτή ήταν η πρώτη pole position ενός μονοθεσίου με κινητήρα της Honda από τον αγώνα στην Αυστραλία τι 2006 και η τρίτη της Red Bull από το 2014 που εισήχθησαν τα υβριδικά power units.

Δίπλα του, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, θα βρεθεί ο Valtteri Bottas, ο οποίος ήταν ο μόνος οδηγός που προσπάθησε να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του Verstappen, καθώς ο χρόνος του Ολλανδού ήταν μόλις 0,018 δευτ. πιο αργός. Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Lewis Hamilton, με τον Βρετανό να αναγνωρίζει ότι δεν είχε τον ρυθμό και δεν μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο για να προσθέσει μια ακόμα pole στο βιογραφικό του. Δήλωσε, όμως, σίγουρος ότι στον αυριανό αγώνα θα παλέψει για την νίκη.

Τα highlights

Τρίτη “δύναμη” στο Hungaroring -τουλάχιστον σε ότι αφορά την ταχύτητα στον έναν γύρο- είναι η Ferrari, με τους δύο οδηγούς της να παίρνουν την τέταρτη και πέμπτη θέση, με τους Charles Lecrerc και Sebastian Vettel αντίστοιχα. Η μεταξύ τους διαφορά ήταν μόλις 0,028 δευτ., αλλά ταυτόχρονα σχεδόν μισό δευτ. πιο πίσω από την πρώτη θέση. Ο Pierre Gasly έδειξε για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει προσαρμοστεί στην μεγάλη ομάδα της Red Bull, καθώς ήταν μια “αιωνιότητα” πίσω από τον team-mate του.

Η McLaren ήταν για μια ακόμα φορά ουσιαστική και best of the rest, με τους Lando Norris και Carlos Sainz να μπαίνουν εύκολα στο Q3, καταλαμβάνοντας την 7η και 8η θέση αντίστοιχα. Την δεκάδα ολοκληρώνουν οι Romain Grosjean and Kimi Raikkonen, στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα, με τις μοναδικές Haas και Alfa Romeo που κατάφεραν να μπουν στο Q3.

Τα αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...

Ο Alonso δήλωσε απογοητευμένος από την ποινή

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Fernando Alonso με ποινή 20 δευτερολέπτων μετά το Grand Prix της Αυστραλίας, επειδή έκριναν πως ο Ισπανός προκάλεσε σκόπιμα το...
Autoblog.gr