Σε έναν κεντρικό αυτοκινητόδρομο της Μόσχας ένα Tesla Model 3 ανατινάχτηκε. Μέσα του βρισκόταν ένας 41χρονος άνδρας, ο Alexei Tretyakov, μαζί με τα δύο του παιδιά.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, με το Model 3 πριν ανατιναχθεί, να είχε συγκρουστεί με ένα φορτηγό-γερανό, με τον πατέρα και τα παιδιά να βγαίνουν μέσα από το αυτοκίνητο προτού αυτό τυλιχθεί στις φλόγες.

Οι τρεις τους μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, καθώς ο πατέρας έχει υποστεί διάσειση και κάταγμα στο πόδι και τα παιδιά μόνο μώλωπες. Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 9 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, τοπική ώρα, με το όριο ταχύτητας στο συγκεκριμένο δρόμο να είναι 100 χλμ/ώρα. Το Model S κινούνταν με μικρότερη ταχύτητα από την μέγιστη επιτρεπτή.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, ωστόσο εκτιμάται ότι ευθύνεται το σύστημα Autopilot της Tesla, το οποίο δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει το σταματημένο φορτηγό. Ο Tretyakov δήλωσε πως το Autopilot ήταν ενεργοποιημένο, με τον ίδιο να έχει τα χέρια του πάνω στο τιμόνι.