Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε σήμερα τη συνεργασία της με το Centre for Advanced Photonics and Electronics (CAPE) του Πανεπιστημίου του Cambridge, ώστε να αναπτύξουν από κοινού ένα νέο, προηγμένο και τρισδιάστατο head-up display. Αυτό θα λειτουργεί ως ένα επιπλέον σύστημα ασφάλειας, ενώ παράλληλα θα είναι μέρος του συστήματος ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου.

Ένας από τους βασικούς στόχους στην εξέλιξη του HUD είναι η βελτίωση του χρόνου αντίδρασης του οδηγού με την προβολή ειδοποιήσεων επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality) στο ύψος του ματιού του.

Μέσω της τρισδιάστατης απεικόνισης, το σύστημα θα σε προειδοποιεί για κινδύνους ή θα σου παρέχει τις οδηγίες του συστήματος πλοήγησης, ενώ θα βελτιώνει την ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες. Ακόμα, μέσω της παρακολούθησης των κινήσεων του κεφαλιού και των ματιών σου, θα εξασφαλίζεται ότι θα μπορείς να βλέπεις τα τρισδιάστατα γραφικά χωρίς χρήση 3D γυαλιών.

Αυτή η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για την ψυχαγωγία των επιβατών των πλήρως αυτόνομων οχημάτων, με προβολή ταινιών, πληροφοριών για το ταξίδι ή και για τοπικά αξιοθέατα.