Τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness ανακοίνωσαν επίσημα ότι το Ffordd Pen Llech, στην ιστορική πόλη Harlech της Ουαλίας, είναι ο πιο απότομος δρόμος στον κόσμο, “κλέβοντας” τον τίτλο που είχε προηγουμένως ο Baldwin Street στο Dunedin της Νέας Ζηλανδίας.

Το Ffordd Pen Llech αποτελείται από σειρά στροφών και απότομων κλίσεων, με τον δρόμο να αποτελεί πρόκληση για όλους, καθώς ανεβαίνεις 50 μέτρα σε μια διαδρομή 330 μέτρων, με κλίση έως 37,5% στο πιο απότομο σημείο του.

Η γαλλική εταιρία θέλοντας να αποδείξει ότι τα συστήματα Grip Control και Hill Descent Assist λειτουργούν ιδανικά στο νέο -αποκλειστικά μπροστοκίνητο- C5 Aircross, πήγε το SUV της στον απότομο αυτό βρετανικό δρόμο για να το δοκιμάσει. Και προφανώς τα κατάφερε να κατέβει τον δρόμο χωρίς δράματα.

1Διάβασε ακόμα

Test Drive: Πρώτη δοκιμή του Citroen C5 Aircross

Σε κανένα σημείο, όμως, η Citroen δεν αναφέρει ότι η -σημερινή- ναυαρχίδα της κατάφερε να κάνει την ίδια διαδρομή ανάποδα, κάτι που θα ήταν μια λογική απορία. Η επίσημη θέση της εταιρίας σε αυτό είναι ότι το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου είναι μιας κατεύθυνσης, μόνο κάθοδος.