Η McLaren ανακοίνωσε πως προχωρά στην ανάκληση όλων των Senna που έχει κατασκευάσει, 500 στο σύνολο, λόγω πιθανής ζημιάς στη καλωδίωση του κινητήρα που θα μπορούσε να κάνει τον κινητήρα να σταματήσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με την βρετανική εταιρία, υπάρχει περίπτωση η πλεξούδα των καλωδίων του κινητήρα να έρθει σε επαφή με έναν μεταλλικό σύνδεσμο μιας σωλήνας, που με την πάροδο του χρόνου, θα κόψει το περίβλημα της πλεξούδας και ανάλογα ποιο καλώδιο καταστραφεί, μπορούν να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα, όπως μείωση της ροπής, σταμάτημα του κινητήρα, safe mode, πυράκια κτλ.

Η McLaren ανακάλυψε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο πρόβλημα την 1η Αυγούστου, όταν κατά τον έλεγχο μιας Senna πελάτη της, εντόπισε φθορές στο περίβλημα της πλεξούδας. Έτσι ξεκίνησε έρευνα και διαπίστωσε ότι αυτό δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό. Η εταιρία εξέτασε 61 Senna και διαπίστωσε πως το 15% των αυτοκινήτων είχε ήδη φθορές στη πλεξούδα των καλωδίων του κινητήρα, αλλά σε κανένα δεν είχε προκληθεί τόσο μεγάλη ζημιά ώστε να προκαλέσει πρόβλημα στον κινητήρα.

Η McLaren θα επιδιορθώσει δωρεάν το συγκεκριμένο πρόβλημα, επανατοποθετώντας την πλεξούδα, έτσι ώστε να μην έρχεται σε επαφή με κανένα μέρος του κινητήρα. Παρότι η McLaren δεν το ανακοίνωσε, είναι σχεδόν βέβαιο πως το συγκεκριμένο ελάττωμα ήταν η αιτία που κάηκαν μέχρι σήμερα δύο Senna, αυτή του Salomondrin και αυτή του Gercollector.