Ο τεχνικός σύμβουλος της Mercedes, Aldo Costa, έχει αποτελέσει βασικό στέλεχος για την κατάκτηση των πέντε πρωταθλημάτων οδηγών και κατασκευαστών της γερμανικής ομάδας, αλλά αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα για ένα νέο κεφάλαιο ζωής του. Ο Costa ανακοίνωσε ότι θα φύγει από τα Ασημένια Βέλη στα τέλη Σεπτεμβρίου, και το 2020 θα ξεκινήσει να εργάζεται στην Ιταλική Dallara ως Chief Technical Officer.

Πριν πάει στη Mercedes, ο 58-χρονος Ιταλός μηχανολόγος ήταν επικεφαλής σχεδιασμού στη Ferrari στην F1 από το 1996, μέρος της κυρίαρχης ομάδας που πήρε έξι τίτλους κατασκευαστών μεταξύ του 1999 και του 2004 και δύο ακόμα το 2007 και το 2008.

Το 2012, πήγε στη Mercedes ως διευθυντής μηχανολογίας, με τον Costa να ήταν υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των μονοθεσίων, όντας υπεύθυνος της ομάδας σχεδιαστών, που μετέπειτα θα κυριαρχούσε στην υβριδική εποχή της F1. Στις αρχές της φετινής σεζόν, αποχώρησε ως τεχνικός διευθυντής για να γίνει τεχνικός σύμβουλος.

Ο Costa έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στην κατάκτηση 12 τίτλων κατασκευαστών στα 28 χρόνια του στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, ενώ οι ομάδες που έχει εργαστεί έχουν κερδίσει περισσότερες από 180 νίκες. Ο Ιταλός ξεκίνησε από την Abarth το 1987, ενώ δύο χρόνια αργότερα έγινε μέλος της Minardi και έγινε επικεφαλής σχεδιαστής μόλις στα 27 του χρόνια, με την μικρή ιταλική ομάδα να τερματίζει έβδομη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1991.

Ο Costa δήλωσε ότι ο ιδρυτής της Dallara, Giampaolo Dallara, τον βοήθησε να βρει δουλειά στην αρχή της καριέρας του και τώρα αισθάνεται ότι ολοκληρώνεται ο κύκλος.