Παρότι η Nissan είχε αναφέρει πως θα παραδώσει στο διοικητικό της συμβούλιο, την πλήρη αναφορά της εσωτερικής έρευνας της κατά του Carlos Ghosn, τελικά έδωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της, μια περίληψη μόλις πέντε σελίδων.

H Nissan δήλωσε πως δεν έδωσε την πλήρη έκθεση της έρευνάς της σχετικά με τις καταγγελίες περί οικονομικών ατασθαλιών του πρώην προέδρου και CEO της, Carlos Ghosn, επειδή “ήταν πολύ ευαίσθητη και επειδή ήθελε να αποφύγει να θέσει σε κίνδυνο τυχόν επικείμενες νομικές ενέργειες“.

Στη σύνοψη της έκθεσης, η Nissan αναφέρει πως:

Ο Ghosn έλαβε μέτρα για να αποφευχθεί η αποκάλυψη από τη Nissan, πως υπήρξαν αποζημιώσεις με εκτιμώμενο συνολικό ποσό 20 δισ. γειν (185,6 εκατομμύρια δολάρια]. Επίσης εντοπίστηκαν συνολικά τουλάχιστον 15 δισ. γιεν (139,2 εκατομμύρια δολάρια) σε ακατάλληλες δαπάνες, εκτός από τις αποζημιώσεις.

1Διάβασε επίσης

Ο Carlos Ghosn κατηγορεί ανοικτά στελέχη της Nissan για πισώπλατα μαχαιρώματα

Ο Ghosn από την πρώτη στιγμή δηλώνει αθώος και πως υψηλόβαθμα στελέχη της Nissan “του την έστησαν”, κατηγορώντας του για “πισώπλατα μαχαιρώματα”. Ο Ghosn έχει αποφυλακιστεί από τις 25 Απριλίου και περιμένει να οριστεί πότε θα ξεκινήσει η δίκη του, ώστε σύμφωνα με τον ίδιο, να αποδείξει την αθωότητά του.