Ο Carlos Ghosn συνελήφθη ξανά την περασμένη εβδομάδα και έτσι δεν μπόρεσε να διοργανώσει την συνέντευξη τύπου για τις 11 του μηνός, που είχε ανακοινώσει μια μέρα πριν την σύλληψή του.

Είχε γυρίσει όμως ένα video, το οποίο δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και μέσω αυτού, εξαπολύει επίθεση στα κορυφαία στελέχη της Nissan, κατηγορώντας τους ότι παίζουν “ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι”, ενορχηστρώνοντας τις συλλήψεις του στην Ιαπωνία και την απομάκρυνσή του από την συμμαχία της εταιρείας με τις Renault και Mitsubishi Motors, μιας και ο ίδιος ήθελε την συγχώνευση της Nissan με τη Renault.

Ο Ghosn στο video λέει πως τι ορισμένα στελέχη της Nissan συνωμοτούν για να τον βάλουν στη φυλακή, αντί να επικεντρωθούν στο να διορθώσουν την επιδείνωση των επιδόσεων της εταιρείας.

Αν με ακούτε σε αυτό το βίντεο, αυτό σημαίνει ότι δεν ήμουν σε θέση να κάνω τη συνέντευξη τύπου που προγραμμάτισα για τις 11 Απριλίου.

Αυτή είναι μια συνωμοσία, δεν πρόκειται για απληστία ή για δικτατορία, πρόκειται για μια δόλια πλοκή, για μια συνωμοσία, πισώπλατο μαχαίρωμα.

Αναφέρομαι σε μερικά στελέχη τα οποία, προφανώς για τα δικά τους συμφέροντα και για τους δικούς τους εγωιστικούς φόβους, δημιουργούν μεγάλο αντιπερισπασμό. Τα ονόματά τους; Τους ξέρετε.

ανέφερε ο Ghosn, ο οποίος επανέλαβε την αθωότητά του,

Ο Ghosn ανέφερε αρχικά συγκεκριμένους ανθρώπους στο video, αλλά ο πληρεξούσιός δικηγόρος του, ο Junichiro Hironaka, δήλωσε ότι κόπηκαν στο βίντεο εξαιτίας της ευαίσθητης φύσης της τρέχουσας θέσης του Ghosn.

Μιλάμε για ανθρώπους που έπαιξαν πραγματικά ένα πολύ βρώμικο παιχνίδι σε αυτό που συμβαίνει. Αλλά ελπίζουμε ότι η αλήθεια και τα γεγονότα θα αποκαλυφθούν.

Υπήρξε φόβος ότι το επόμενο βήμα της συμμαχίας όσον αφορά τη σύγκλιση και τη μετάβαση προς μια συγχώνευση, θα απειλούσε ορισμένους ανθρώπους, και τελικά την αυτονομία της Nissan.

είπε μεταξύ άλλων ο Ghosn.

Ο Nicholas Maxfield, εκπρόσωπος της Nissan, αρνήθηκε να σχολιάσει άμεσα το βίντεο, αναφέροντας μόνο:

Η μόνη αιτία αυτής της αλυσίδας γεγονότων είναι η παράνομη συμπεριφορά υπό την ηγεσία του Ghosn,

Ο Ghosn συνελήφθη ξανά στο διαμέρισμα του Τόκιο στις 4 Απριλίου, βάζοντας τέλος στη σύντομη ελευθερία που απολάμβανε από την απελευθέρωσή του στις 6 Μαρτίου με εγγύηση. Οι προοπτικές του να αφεθεί πάλι ελεύθερος με εγγύηση φαίνεται να επιδεινώνονται. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι χρησιμοποίησε 5 εκατ. δολάρια της Nissan που διακινήθηκαν μέσω ενδιάμεσου για προσωπικούς σκοπούς. Ο Ghosn θα παραμείνει φυλακισμένος τουλάχιστον μέχρι τις 14 Απριλίου, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα το Επαρχιακό Δικαστήριο του Τόκιο.