Nissan: Αυτοί είναι πιθανότερο να αναλάβουν την θέση του CEO

Σχετικά άρθρα

Η Nissan κλυδωνίζεται από ακόμη ένα σκάνδαλο, αφού μετά τον Carlos Ghosn, ακόμη ένα κορυφαίο στέλεχος της, ο νέος CEO της, ο Hiroto Saikawa, αποδείχτηκε πως έπαιρνε χρήματα που δεν δικαιούνται από την εταιρία.

Makoto Uchida

Ο Saikawa ανακοίνωσε πως θα παραιτηθεί από την θέση του CEO της Nissan στις 16 του μηνός και για την θέση του, επικρατέστεροι υποψήφιοι είναι ο επικεφαλής της Nissan Κίνας, o Makoto Uchida, ο προσωρινός CEO, Yasuhiro Yamauchi, και ο Jun Seki, πρώην επικεφαλής των δραστηριοτήτων Κίνας, ο οποίος τώρα συμμετέχει σε εσωτερική ομάδα με αποστολή την ανάκαμψη της Nissan.

Yasuhiro Yamauchi

Ο Uchida φέρεται να έχει την υποστήριξη της Renault και των φιλικά διακείμενων προς αυτή μελών του ΔΣ, ενώ ο Seki υποστηρίζεται από την πλευρά της Nissan.

Jun Seki

Ο διορισμός του νέου CEO έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και θα έχει τεράστιες επιπτώσεις τόσο για το μέλλον της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη όσο και για τη συμμαχία της με την Renault. Ο επόμενος επικεφαλής ενδέχεται να πιέσει για τη σύναψη στενότερων δεσμών με τη Renault ή αντιθέτως για μεγαλύτερη ανεξαρτησία από αυτήν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι τιμές του ανανεωμένου Nissan Juke

Διαθέσιμο για παραγγελία είναι το ανανεωμένο Nissan Juke, με το αυτοκίνητο να ξεκινά από τις 21.990 ευρώ στην έκδοση με τον 1.000άρη turbo κινητήρας...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...