Οι εκπομπές των diesel αυτοκινήτων αυξάνονται έως και 30% το καλοκαίρι

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας της TRUE (The Real Urban Emissions) που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, παράγουν περισσότερους ρύπους από αυτούς που ανακοινώνουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με τα νεότερα diesel μοντέλα, τεχνολογίας Euro 6, να παράγουν μέχρι και 30% περισσότερους ρύπους (NOx) τις ημέρες του καλοκαιριού, όπου η θερμοκρασία είναι μεγαλύτερη των 30 βαθμών Κελσίου.

Τα Euro 3 diesel αυτοκίνητα παράγουν 7% περισσότερο NOx σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος άνω των 30 βαθμών Κελσίου, σε σύγκριση με τις εκπομπές που παράγουν σε θερμοκρασίες μεταξύ 20 και 30 βαθμών Κελσίου. Το αντίστοιχο ποσοστό στα Euro 4 μοντέλα είναι 15%, ενώ στα Euro 5 είναι 19%.

Η έρευνα, η οποία ανέλυσε τις εκπομπές ρύπων 180.000 οχημάτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου (ΙΧ, ελαφρά επαγγελματικά, λεωφορεία, μοτοποδήλατα, μοτοσυκλέτες και φορτηγά) έδειξε επίσης πως οι μοτοσυκλέτες παράγουν κατά μέσο όρο περισσότερο CO2 σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου.

Διάβασε επίσης

Νέα ανεξάρτητη έρευνα “καίει” τα diesel

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr