Honda: Ο κινητήρας μας ίσως ξεπεράσει φέτος σε απόδοση αυτόν την Mercedes

Σχετικά άρθρα

Η Honda έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο στον κινητήρα της στην Formula 1 τα τελευταία χρόνια. Ο Yasuaki Asaki, ο επικεφαλής του τμήματος της μονάδας ισχύος της ιαπωνικής εταιρίας, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως ο κινητήρας τους ενδεχομένως μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει ξεπεράσει σε απόδοση αυτόν της Mercedes.

Όπως είπε χαρακτηριστικά:

Θεωρώ πως με το Spec-2 δώσαμε έμφαση στην αξιοπιστία, ενώ το Spec-3 έφερε μια βελτίωση στις επιδόσεις, αφού σε αυτό βελτιώσαμε την απόδοση του turbo. Στο Spec-4 κάναμε βελτιώσεις στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι κινητήρες της Mercedes και της Ferrari είναι πάντα ο στόχος μας και είναι η πρώτη φορά που πιστεύουμε πως μπορούμε να ξεπεράσουμε σε απόδοση τον κινητήρα της Mercedes, δεδομένου των στοιχείων που έχουμε συλλέξει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο ο μεγάλος μας στόχος είναι το επόμενο έτος, όπου θέλουμε να προετοιμαστούμε πολύ καλά.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Honda ρώτησαν τον Asaki εάν ο κινητήρας της εταιρίας τους μπορεί να κερδίσει στο Ιαπωνικό GP στη Suzuka, με τον Asaki να απαντά:

Ως Honda θέλουμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα στο συγκεκριμένο αγώνα. Τον βλέπουμε ως αγώνα-στόχο. Αν μπορούμε να πλησιάσουμε τις Mercedes και Ferrari και το σασί μας είναι καλό, τότε δεν θα ήταν παράξενο να κερδίσουμε τον αγώνα. Εξαρτάται επίσης από την βελτίωση των ανταγωνιστών μας. Εάν οι νέες προδιαγραφές τους είναι καλύτερες από αυτό που πιστεύουμε, τότε θα είναι δύσκολη η νίκη στη Suzuka.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...