Η Ford έχει ανακαλέσει μέχρι στιγμής δύο φορές τα νέα Explorer και Lincoln Aviator, την μια λόγω ελαττωματικών μηχανισμών κλίσης των καθισμάτων, και την άλλη επειδή έλειπε το καπάκι για την χειροκίνητη τοποθέτηση του επιλογέα ταχυτήτων στο Park, ενώ σε κάποια άλλα μπορεί ο πίνακας οργάνων να έχει κολλήσει στο Factory Mode.

Ωστόσο τα νέα SUV της Μπλε Οβάλ εταιρίας είναι αντιμέτωπα με περισσότερα θέματα ποιότητας που καθυστερούν τις παραδόσεις τους. Η Ford κατασκευάζει τα συγκεκριμένα μοντέλα στο εργοστάσιό της στο Σικάγο και τα στέλνει στη συνέχεια στο εργοστάσιό της Flat Rock στο Μίτσιγκαν, στη προσπάθεια επίλυσης των ζητημάτων ποιότητας

Εκπρόσωπος της Ford δήλωσε:

Η πραγματοποίηση βελτιώσεων στα μοντέλα που βασίζονται σε νέες πλατφόρμες και βγαίνουν από την γραμμή παραγωγής, είναι συνήθης πρακτική της βιομηχανίας.

Όλα τα νέα Ford Explorer και Lincoln Aviator υποβάλλονται σε επιπρόσθετες επιθεωρήσεις, προκειμένου να διασφαλίσουμε πως κατασκευάζονται με την κορυφαία ποιότητα που οι πελάτες μας περιμένουν. Είναι μέρος της ποιοτικής διαδικασίας μας.