Bottas: Υπάρχουν κανόνες για τα team orders

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα περιστατικά του χθεσινού αγώνα της Formula 1 στη Σιγκαπούρη ήταν το team order που δέχτηκε ο Valtteri Bottas. Η ομάδα του, ζήτησε από τον Φιλανδό να κόψει ρυθμό κατά 3 δευτερόλεπτα στον γύρο, προκειμένου ο Lewis Hamilton να βρεθεί μπροστά του μετά το pit stop του.

Μετά τον αγώνα, ο Bottas, όπως ήταν φυσικό, ρωτήθηκε για την εντολή που δέχτηκε, όπου δήλωσε πως θα μπορούσε να τερματίσει μπροστά από τον Hamilton, αλλά όπως είπε:

Αν ήθελα να βρεθώ μπροστά του θα ήταν εύκολο. Αλλά έχουμε ορισμένους κανόνες στην ομάδα που ακολουθούμε. Πάντα πριν το πρώτο pit stop, εκείνος που βρίσκεται σε καλύτερη θέση, παίρνει πάντα την προτεραιότητα από την ομάδα. Έτσι έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Το ξέρω πως ο Hamilton θα έκανε το ίδιο στην θέση μου. Εάν είμαι εγώ στην κατάστασή του την επόμενη φορά, πρέπει να με αφήσει να περάσω.

Ο Bottas συνέχισε λέγοντας:

Προφανώς, τα team orders δείχνουν πολύ κακά σε όσους είναι εκτός ομάδας και από την δική μου πλευρά, μια τέτοια κατάσταση είναι εντελώς αντίθετη στο ένστικτό μου, να κόψεις και να μην προσπεράσεις τον teammate σου, δεν έχει νόημα.

Αλλά αυτοί οι κανόνες υπάρχουν στην ομάδα πάρα πολύ καιρό. Υπήρχαν από τότε που ήρθα στην Mercedes. Οι κανόνες δεν είναι μόνο για τον Lewis, είναι και για τους δύο. Οπότε όλα είναι okay.

Ο Toto Wolff από την μεριά του, παραδέχτηκε πως η ομάδα του δεν αισθάνεται καλά όταν ζήτησε από τον Bottas να παραχωρήσει την θέση του στον Hamilton, αλλά όπως είπε, δεν είχε άλλη επιλογή, αφού εάν ο Bottas δεν έκοβε ρυθμό, τότε ο Hamilton θα έβγαινε στην πίστα πίσω και από τον Albon.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...