Αυστραλία. Ειδικές κάμερες για τον εντοπισμό οδηγών που χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα

Σχετικά άρθρα

Η αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ξεκινά την χρήση καμερών ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι οδηγοί να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα κατά την διάρκεια οδήγησης.

Οι αρχές λειτούργησε πιλοτικά για έξι μήνες τις συγκεκριμένες κάμερες που σκάναραν περισσότερα από 8,5 εκατ. αυτοκίνητα, εντοπίζοντας 100.000 οδηγούς που χρησιμοποιούσαν το κινητό τους τηλέφωνο ενώ οδηγούσαν.

Μέχρι τον Δεκέμβριο, 45 κάμερες ανίχνευσης κινητών τηλεφώνων θα διαθέτει η αστυνομία. Το σύστημα αποτελείται από δύο κάμερες, με την μια να φωτογραφίζει την πινακίδα κυκλοφορίας και την άλλη το παρμπρίζ, κάνοντας χρήση τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να διαπιστώσει το πότε ο οδηγός χρησιμοποιεί το κινητό του τηλέφωνο.

Στη συνέχεια η φωτογραφία διασταυρώνεται και από άνθρωπο και όπου κριθεί παρανομία, τότε αποστέλλεται το πρόστιμο ταχυδρομικώς στον κάτοχο του οχήματος. Το πρόστιμο για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση ανέρχεται στα 344 δολάρια Αυστραλίας (212 ευρώ) και 4 πόντους ποινής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...