Η Continental κλείνει εργοστάσια της και απολύει περίπου 20.000 εργαζομένους της

Σχετικά άρθρα

Η γερμανική Continental AG ανακοίνωσε σήμερα πως σε βάθος δεκαετίας, μέχρι το 2029, θα κλείσει αρκετά εργοστάσιά της, απολύοντας περίπου 20.000 εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, λόγω την επιβράδυνσης του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Οι κινήσεις αυτές αποτελούν μέρος του σχεδίου εκτεταμένης αναδιάρθρωσης που ανακοίνωσε η γερμανική εταιρεία ελαστικών, η οποία αποτελεί και έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης έχει ως στόχο τον περιορισμό του κόστους ενόψει της επερχόμενης κρίσης στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας και προβλέπει μεταξύ άλλων κατάργηση θέσεων εργασίας, πώληση ολόκληρων κλάδων οι οποίοι θεωρείται ότι δεν έχουν προοπτική και αντίστοιχα επέκταση των επικερδών δραστηριοτήτων, όπως αυτές που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και το λογισμικό.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ενέκρινε το εποπτικό συμβούλιο της εταιρίας στο Ανόβερο, έως το 2023 οι αλλαγές αυτές μπορεί να επηρεάσουν περίπου 15.000 θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 5.000 στην Γερμανία, ενώ έως το 2029 ο αριθμός των θέσεων εργασίας οι οποίες θα απειληθούν θα φθάσει παγκοσμίως τις 20.000 και στην Γερμανία τις 7.000.

Τα πρώτα εργοστάσια που θα κλείσουν βρίσκονται στη Γερμανία, δύο στον αριθμό, καθώς και σε Ιταλία, Μαλαισία και ΗΠΑ. Στόχος των μέτρων, η εφαρμογή των οποίων θα κοστίσει περίπου 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ, είναι η μείωση των εξόδων κατά περίπου 500 εκατομμύρια ετησίως από το 2023. Η εταιρία απασχολεί σήμερα σχεδόν 244.000 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr