Η Τσέχικη εταιρία παρουσιάζει ένα νέο, ενισχυμένο σύστημα φωνητικού ελέγχου, δίνοντας στην νέα ψηφιακό βοηθό το όνομα της Laura. Η Laura κατανοεί τη φυσική ομιλία και είναι μέρος του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Amundsen. Θα είναι για πρώτη φορά διαθέσιμη στο νέο Kamiq, ενώ παράλληλα γίνεται διαθέσιμη και στο Scala.

Τα δύο αυτά μοντέλα θα μπορούν από τώρα και στο εξής να ελέγχονται με τη βοήθεια της νέας ψηφιακής βοηθού και μέσω της προσφώνησης “Ok, Laura” θα ενεργοποιήσει το σύστημα φωνητικού ελέγχου, και δεν θα χρειάζεται να πατήσεις κάποιο κουμπί ή να κάνεις τίποτα άλλο. Η Laura κατανοεί και τη φυσική ομιλία και έτσι δεν θα περιορίζεται σε μια σειρά προκαθορισμένων εντολών ή φράσεων.

Η Laura είναι ήδη διαθέσιμη σε έξι γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και τσεχικά) και μπορεί να κατανοήσει τις διαλέκτους. Το online σύστημα φωνητικού ελέγχου μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων και να υπακούει σε εντολές. Μπορεί να ξεκινήσει τη πλοήγηση σε έναν επιθυμητό προορισμό σου, να βρει ένα αγαπημένο σου τραγούδι ή υπαγορεύσεις ένα SMS.

Με την ενσωματωμένη κάρτα eSIM, τα Kamiq και Scala είναι πάντα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, επιτρέποντας στη Laura να συνδυάζει τα ενσωματωμένα και online δεδομένα, ώστε να ανταποκρίνεται γρήγορα σε κάθε κατάσταση.

Ακόμα, μπορείς να διακόψεις τον διάλογό σου με τη Laura ανά πάσα στιγμή και να χρησιμοποιήσουν μια νέα εντολή χωρίς να χρειαστεί να περιμένεις το σύστημα να σου δώσει μια απάντηση. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας, ο ήχος του ραδιοφώνου ή του media player μειώνεται, γεγονός που ενισχύει την αίσθηση της φυσικής και χαλαρής συνομιλίας.

Τα χαρακτηριστικά της ψηφιακής βοηθού της Skoda υπόκεινται σε συνεχή ανάπτυξη, βελτίωση και επέκταση. Μελλοντικά η Laura θα είναι διαθέσιμο στα υπόλοιπα μοντέλα και επιπλέον θα είναι σε θέση να ελέγχει ορισμένες λειτουργίες του οχήματος και να ανταποκρίνεται με περισσότερη ευελιξία για να ολοκληρώσει προτάσεις, επιτρέποντας ακόμη και ένα είδος ψηφιακής μικρής ομιλίας.