Δες όλες τις λεπτομέρειες της υπερσπάνιας Ferrari Sergio

Σχετικά άρθρα

Στην έκθεση της Γενεύης του 2013, ο οίκος Pininfarina παρουσίασε το Sergio Concept, το πρωτότυπο που σχεδιάστηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στο πρώην πρόεδρο της Sergio Pininfarina, ο οποίος απεβίωσε τον Ιούλιο του 2012 σε ηλικία 85 ετών.

Δύο χρόνια αργότερα, και ενώ είχε γίνει ήδη γνωστό ότι θα βγει σε περιορισμένη παραγωγή έξι αυτοκινήτων, στην ίδια έκθεση παρουσιάστηκε η Ferrari Sergio by Pininfarina, που δεν ήταν τίποτα άλλο από την έκδοση παραγωγής του παραπάνω πρωτοτύπου.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην Ferrari 458 Spider και έχει σχεδιαστεί για να εορτασθούν τα 60 χρόνια συνεργασίας της Ferrari με τον Ιταλικό σχεδιαστικό οίκο, με το roadster να μοιράζεται τα περισσότερα μηχανικά της μέρη με την 458 Spider.

Είναι, όμως, 100 κιλά ελαφρύτερη και μηχανικά διαθέτει το 4,5 λίτρων V8 κινητήρα της 458 Speciale, που αποδίδει 605 άλογα και 540 Nm ροπή, επιτρέποντας στο ειδικό αυτό μοντέλο να επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα.

Στο παραπάνω video θα δεις όλες τις λεπτομέρειες του αυτοκινήτου, το οποίο έχει διανύσει μόλις 200 χλμ, και η σημερινή “χρηματιστηριακή” αξία της Sergio είναι €3,5 με €4,5 εκατομμύρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...