Στις αρχές του χρόνου, ο Alejandro Agag, ο CEO της Formula E, ανακοίνωσε τη δημιουργία του Extreme E, ενός νέου πρωταθλήματος με ηλεκτρικά SUV το οποίο θα ξεκινήσει από το Ιανουάριο του 2021. Σε αυτό έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν οι Sebastien Ogier, Andreas Bakkerud, Lucas di Grassi, Bruno Senna, Andre Lotterer, Timo Scheider, Jamie Chadwick, και Adrian Newey, με το νέο πρωτάθλημα να διεξάγεται στις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές και καταστροφές στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, το Extreme E αποκάλυψε ότι πρόκειται να πραγματοποιήσει έναν αγώνα ράλι σε ένα κατεστραμμένο τμήμα του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Συγκεκριμένα, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο κρατικό πάρκο της Βραζιλίας Para, με τον Agag να δηλώνει:

Το Extreme E στοχεύει να χρησιμοποιήσει τη θέση του ως επαναστατικό αθλητικό γεγονός παγκόσμιας κλάσης, ως εργαλείο για να φωτίσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας και τα μοναδικά του οικοσυστήματα και υπάρχουν λίγα μέρη πιο σχετικά απ ‘ό,τι ο Αμαζόνιος.

Ο Agag πρόσθεσε ότι το μέρος όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας στη Βραζιλία καταστράφηκε από τις φωτιές το φετινό καλοκαίρι. Αυτός θα είναι ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος του 2021, καθώς ο πρώτος θα διεξαχθεί στη Γροιλανδία.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει υποστήριξη από εργοστασιακές συμμετοχές, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα εισέλθει στο νέο αυτό sport. Από πλευράς ομάδων, η Venturi Automobiles από το Monaco, η Abt Sportsline από τη Γερμανία, η HWA Team από τη Γερμανία και η Veloce Racing από την Αγγλία έχουν επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους. Τέλος, μέχρι στιγμής έχει τεθεί σε εφαρμογή μια μεγάλη τηλεοπτική συμφωνία με την Fox Sports, ώστε να μεταδίδει τη σειρά των ηλεκτροκίνητων αγώνων ράλι.