Ο Ολλανδός είναι εξαιρετικά ενοχλημένος με τα απογοητευτικά αποτελέσματα μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, καθώς στους τέσσερις τελευταίους αγώνες (Spa, Monza, Σιγκαπούρη και Sochi) μετράει μία εγκατάλειψη, μια όγδοη και μια τέταρτη θέση, ενώ μόλις μια φορά ανέβηκε στο podium, στον αγώνα της Σιγκαπούρης.

Ο πατέρας του, Jos Verstappen, έχει δηλώσει ότι ο ρυθμός της Red Bull δεν αρκετά καλός, και με τον Max να βλέπει τη μάχη Hamilton με Leclerc να βρίσκεται στο προσκήνιο στους τελευταίους αγώνες, ο 22χρονος έκανε σαφή τα συναισθήματά του, δηλώνοντας στην De Telegraaf της Ολλανδίας ότι θα μπορούσε να είναι μπροστά τους αν του δινόταν η ευκαιρία, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Προσωπικά αισθάνομαι ότι αν είμαι στο ίδιο μονοθέσιο, μπορώ να είμαι δύο δέκατα του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από αυτούς. Όταν είδα πάλι τον γύρο [της pole position στη Σιγκαπούρη του Leclerc], σκέφτηκα “λοιπόν, υπάρχει πραγματικά χρόνος που θα μπορούσε να κερδηθεί εκεί”, δεν θέλω να ακούγομαι αλαζονικός, αλλά ως οδηγός, πρέπει να σκέφτεσαι ότι είσαι ο πιο γρήγορος. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι μερικές φορές φέτος απέδωσα πάνω από το αναμενόμενο.

Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται “Η Red Bull δεν είναι τόσο άσχημα, αυτή η ομάδα βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με τους υπόλοιπους”. Κατά τη γνώμη μου, ωστόσο, είμαστε συχνά λίγο πιο πίσω από όσο φαίνεται. Πριν από τη Σιγκαπούρη, νόμιζα ότι θα μπορούσαμε να αγωνιστούμε για τον παγκόσμιο τίτλο την επόμενη χρονιά. Ίσως όχι πια.

Ως ομάδα, πρέπει να προσπαθήσουμε να σκεφτόμαστε πιο μπροστά από ό,τι κάνουμε ήδη. Δεν είμαστε εκεί που πρέπει να είμαστε. Δεν έχουμε κάνει ακόμα τα απαιτούμενα βήματα για να είμαστε ανταγωνιστικοί το επόμενο έτος.