Abiteboul: Πρόκληση η συνύπαρξη Ricciardo-Ocon στη Renault

Σχετικά άρθρα

Κατά τη διάρκεια του Βελγικού GP, η Renault ανακοίνωσε ότι από το 2020 ο Esteban Ocon γίνεται επίσημος οδηγός της, παίρνοντας τη θέση του Nico Hulkenberg. Ο νεαρός Γάλλος θα έχει team-mate τον Daniel Ricciardo, με τη γαλλική ομάδα να έχει ένα από τα πιο συναρπαστικά line-up οδηγών στο grid.

Όμως, ο επικεφαλής της ομάδας Cyril Abiteboul αναμένει να υπάρχει ένταση μεταξύ των δύο οδηγών μέσα στην πίστα την επόμενη σεζόν. Όπως ξέρεις, ο Ocon, του οποίου τα δικαιώματα έχει η Mercedes, θα επιστρέψει στη Formula 1 έχοντας χάσει την θέση του στη Racing Point στα τέλη του 2018, ενώ παράλληλα έχασε την ευκαιρία να πάει στη Renault για το 2019, καθώς η τελευταία απέκτησε τον Ricciardo από την Red Bull.

Μιλώντας στο επίσημο podcast της F1, Beyond The Grid, ο Abiteboul αποκάλυψε γιατί η Renault επέλεξε τον Ocon αντί του Hulkenberg, λέγοντας:

Το πρόβλημα μερικές φορές στη Fomrula 1 είναι ότι οι άνθρωποι έχουν πολύ μακρά σταδιοδρομία, και στο τέλος, είναι [εκεί] για να είναι στη Formula 1 και το [να κερδίσεις] γίνεται σχεδόν δευτερεύον. Δεν το θέλω αυτό σε κανένα σημείο στην ομάδα.

Μην με παρεξηγείτε, όταν λέω αυτό, δεν μιλάω για τον Νίκο. Αλλά νιώθω ότι όταν είσαι 22 χρονών, στα πρώτα στάδια της καριέρας σου -μια καριέρα για την οποία παλέψεις πολύ, έχεις μια διαφορετική δυναμική. Είναι το είδος της δυναμικής που αισθάνομαι ότι είναι η σωστή δυναμική για την ομάδα μας.

Έτσι, αν με ρωτήσετε αν πήραμε τον Esteban γιατί ο Esteban είναι απλά καλύτερος οδηγός από τον Nico, είμαι απολύτως ανίκανος να σας πω. Αλλά, πιστεύω ότι είναι καλύτερα για τη δυναμική της ομάδας μας; Ναι, το αισθάνομαι αυτό.

Όταν ο Abiteboul ρωτήθηκε να σχολιάσει τη σχέση μεταξύ των δύο οδηγών για το 2020, προέβλεψε ότι θα ένα δύσκολο έτος από πλευράς διαχείρισης, τονίζοντας:

Ο [Esteban] θα θελήσει να νικήσει τον Daniel. Και ξέρω ότι θα έχουμε κάποιες προκλήσεις από άποψη διαχείρισης των οδηγών στο pit wall.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...