Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, Herbert Diess, μιλώντας στην ιταλική La Repubblica δήλωσε ότι η μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση δεν αναμένει να επηρεάσει τα περιθώρια κέρδους των εταιριών του γερμανικού ομίλου. Συγκεκριμένα, ο Diess είπε:

Δεν περιμένουμε επιδείνωση των περιθωρίων κέρδους μας. Το πλεονέκτημά μας είναι ότι όλες οι μάρκες μας έχουν την ίδια πλατφόρμα για τα ηλεκτρικά προϊόντα και τις ίδιες μπαταρίες που αγοράζουμε από την Κίνα.

Θέλοντας να δώσει μια εικόνα των πωλήσεων, ο Diess ανέφερε ότι μέσα στο 2019 η Audi αναμένει να πουλήσει 20.000 e-Tron, ενώ η παραγωγή της Porsche Taycan για την πρώτη χρονιά είναι ήδη sold out. Από την άλλη, οι παραγγελίες για το VW ID.3 καλύπτουν ήδη την προγραμματισμένη παραγωγή μέχρι τα μέσα του 2020.

Η μεταστροφή στην ηλεκτροκίνηση αποσκοπεί και στην αποφυγή των ποινών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εξαιτίας των κανονισμών ρύπων, που μπορούν να φτάσουν σε ύψος δισ. ευρώ. Τέλος, ο Diess είπε ότι ανησύχησε για τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, ο οποίος είχε ήδη προκαλέσει πτώση των κινεζικών πωλήσεων της Volkswagen, παρότι το μερίδιό της στην ασιατική χώρα αυξανόταν τους τελευταίους έξι μήνες, φθάνοντας το 19%. Σε κάθε περίπτωση, η Volkswagen δεν σχεδιάζει να μειώσει την παρουσία της στην κινεζική αγορά.