Η NHTSA ανακοίνωσε ότι η Mercedes ανακαλεί στην Αμερική 4.765 E-Class Estate, καθώς υπάρχει το ενδεχόμενο να αποκολληθεί η αεροτομή οροφής στο πίσω μέρος, όταν το αυτοκίνητο κινείται με υψηλές ταχύτητες. Η ανάκληση αφορά την E450 του 2019, την E400 από το 2017 έως σήμερα, και την AMG E63 S από το 2018 έως σήμερα.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στην μη σωστή τοποθέτηση του αεροδυναμικού βοηθήματος κατά τη διάρκεια της παραγωγής, με την Mercedes αρχικά να αναφέρει ότι το εν λόγω πρόβλημα προκλήθηκε από έναν εργαζόμενο της, ανακαλώντας το Νοέμβριο του 2018 μόλις 16 αυτοκίνητα, καθώς ο προσωρινός υπάλληλος είχε τοποθετήσει εσφαλμένα την αεροτομή.

Φαίνεται, όμως, ότι η γερμανική εταιρία εξέτασε και τις υπόλοιπες παρτίδες, και για το λόγο αυτό ανακοίνωσε τη σημερινή ανάκληση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

Έρευνες έδειξαν ότι τα επηρεαζόμενα οχήματα ήταν εκτός της ανακλήσεως του Νοεμβρίου 2018. Διαπιστώθηκε ότι η ανησυχία για την παραγωγή δεν περιοριζόταν στον ίδιο εργαζόμενο. Με βάση αυτό το εύρημα, διεξήχθησαν έρευνες για να καθοριστεί ποια οχήματα θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεαστούν. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2019, η Daimler αποφάσισε να ανακαλέσει έναν μεγαλύτερο αριθμό οχημάτων για να επιθεωρήσει την τοποθέτηση των πίσω spoilers. Η Daimler αναμένει ότι ο πραγματικός αριθμός των οχημάτων με λανθασμένα τοποθετημένα spoilers θα είναι ένα μικρό ποσοστό των συνολικών οχημάτων.