Η δυνατότερη Porsche Panamera Turbo σημείωσε νέο ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η Tesla να προσπαθεί να σημειώσει νέο ρεκόρ ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής στο Nurburgring με το Model S, παίρνοντας το ρεκόρ από την Porsche Taycan Turbo που έχει σημειώσει χρόνο 7:42, αλλά η Porsche ήταν επικεντρωμένη στο να σημειώσει νέο ταχύτερο χρόνο στη γερμανική πίστα με ένα τετραθέσιο σεντάν παραγωγής.

Η Porsche φέρεται να έχει πετύχει νέο ρεκόρ ταχύτερου σεντάν μοντέλου παραγωγής στη Πράσινη Κόλαση, με μια νέα έκδοση της Panamera Turbo. Πρόκειται για την Panamera με αριθμό πινακίδας LEO-GD 710, που έχει κωδική ονομασία “Lion” και την έχουμε δει μέχρι σήμερα, σε δύο spy videos, να γυρνά στο ‘Ring. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση, με την οποία η Porsche θα γιορτάσει τα 10τα γενέθλια της Panamera.

Η Porsche δεν επέλεξε την υβριδική Turbo S E-Hybrid, αφού ήθελε το μοντέλο να έχει όσο γίνεται μικρότερο βάρος. Συνολικά κατάφερε να μειώσει το βάρος της Panamera Turbo κατά 250 κιλά, αφαιρώντας μεταξύ άλλων αρκετό υλικό ηχομόνωσης, το ηχοσύστημα της Bose και τα καθίσματα με την λειτουργία μασάζ.

Για λόγους ασφαλείας πρόσθεσε έναν κλωβό ασφαλείας βάρους 115 κιλών, με τα μπροστινά καθίσματα να προέρχονται από την 718 Cayman GT4. Υπάρχουν μικρές βελτιώσεις στο πλαίσιο, στην αεροδυναμική, ενώ φορά τα Michelin Sport Cup 2 ελαστικά που επιτρέπεται να κινηθούν κανονικά σε δημόσιους δρόμους.

Μηχανικά ο V8 4,0-λίτρων κινητήρας δυνάμωσε και αποδίδει 750 άλογα, με το αυτοκίνητο να καταφέρει να σημειώσει χρόνο στο Nurburgring 7:11, χρόνος ταχύτερος κατά 27 δευτερόλεπτα από τον χρόνο που έχει σημειώσει η απλή Panamera Turbo και ταχύτερος κατά 21 δευτερόλεπτα από τον χρόνο της Alfa Romeo Giulia QV. To 7:11 της συγκεκριμένης Panamera, είναι ταχύτερο και από το 7:18.361 της Jaguar XE SV Project 8 που κατέχει το ρεκόρ του ταχύτερου τετράπορτου αυτοκινήτου -περιορισμένης- παραγωγής στο Nurburgring.

Διάβασε επίσης

Τα 10 ταχύτερα οικογενειακά στο Nurburgring

ΠηγήGtspirit.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...