Η Jaguar XE SV Project 8 έκανε νέο ρεκόρ στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Σχεδόν 1,5 χρόνο μετά το ρεκόρ που πέτυχε στο Nurburgring η XE SV Project 8, η Jaguar επέστρεψε στη Πράσινη Κόλαση με το ίδιο αυτοκίνητο, κατεβάζοντας ακόμη περισσότερο το ρεκόρ του ταχύτερου τετράπορτου αυτοκινήτου -περιορισμένης- παραγωγής.

Το νέο ρεκόρ είναι 7:18.361, χρόνος ταχύτερος κατά 2,9 δευτερόλεπτα σε σχέση με το 7:21.23 που είχε πετύχει τον Νοέμβριο του 2017. Το μόνο διαφορετικό που είχε το αυτοκίνητο σε σχέση με αυτό που σημείωσε το ρεκόρ του 2017, ήταν τα νέα Michelin Pilot Sport Cup 2 R ελαστικά, με τον Vincent Radermecker, δοκιμαστής οδηγός της Jaguar, να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι.

Η Jaguar XE SV Project 8 κατασκευάστηκε σε περιορισμένο αριθμό μόλις 300 μονάδων. Κάτω από το καπό κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 5,0-λίτρων κινητήρας απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής, που καθιστούν το σεντάν το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής της Jaguar όλων των εποχών. Το τετρακίνητο αυτοκίνητο μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 320 χλμ/ώρα, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με το 8-τάχυτο Quickshift κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...