Η Mitsubishi στην έκθεση του Τόκιο παρουσιάζει δύο νέα πρωτότυπα, το φουτουριστικό ηλεκτρικό buggy Mi-Tech και το Super Height K-Wagon.

Το πρώτο Mi-Tech είναι ένα ανοικτό διθέσιο buggy χωρίς οροφή και πόρτες έχει λεπτά LED φωτιστικά σώματα και σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, το όχημα προσφέρει απαράμιλλη απόλαυση οδήγησης παντός εδάφους, παίρνοντας κίνηση από έναν μικρό και ελαφρύ plug-in υβριδικό κινητήρα, με 4 ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό. Αντί για κάποιον βενζινοκινητήρα, το πρωτότυπο διαθέτει μια γεννήτρια αεροστροβίλων. Το σύστημα τετρακίνησης ονομάζεται Quad Motor with Dual Motor AYC και αποτελείται από 2 ηλεκτροκινητήρες ανά άξονα.

1

Το πρωτότυπο εξοπλίζεται με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού και συστήματα ενεργητικής ασφάλειας. Ανάμεσα σε αυτά συναντάμε το σύστημα HMI (human machine interface) που προβάλει πληροφορίες επαυξημένης πραγματικότητας στο παρμπρίζ, όπως και το σύστημα υποβοήθησης οδηγού MI-Pilot που ειδοποιεί σε περίπτωση πιθανής σύγκρουσης και αναλαμβάνει τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης αλλά και της πέδησης. Επιπλέον, τα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας βοηθούν τον οδηγό να αποφύγει τις συγκρούσεις ή να μετριάσει τις ζημιές από τη σύγκρουση.

2

Στο εσωτερικό συναντάμε επίσης ψηφιακό κοντέρ, τριάκτινο τιμόνι και μινιμαλιστικό σχεδιασμό, με την Mitsubishi να ξεκαθαρίζει πως το Mi-Tech δεν πρόκειται να περάσει στη παραγωγή, αλλά οι τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης του θα εφαρμοστούν σε συμπαγή και μεσαία SUV της εταιρίας που θα κυκλοφορήσουν έως το 2022.

3

Εκτός από το MI-Tech Concept, η Mitsubishi παρουσιάζει και το Super K-Wagon Concept, που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η επόμενη γενιά του kei car της. Διαθέτει συρόμενες πίσω πόρτες και φέρει την Dynamic Shield σχεδιαστική γλώσσα. Κίνηση παίρνει από έναν 660 κ.εκ κινητήρα που συνδυάζεται με CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

4

Το μοντέλο εξοπλίζεται με το πακέτο συστημάτων ασφαλείας και βοήθειας e-Assist, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων σύστημα υποβοήθησης αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας, σύστημα αυτόματης πέδησης και σύστημα αποφυγής σύγκρουσής. Στο περίπτερο της εταιρίας υπάρχουν και τα Engelberg Tourer, Delica D:5, eK Cross και Dendo Drive House (DDH).