Κάποιος πλήρωσε 872.000 ευρώ για μια θέση στάθμευσης στο Χονγκ Κονγκ

Σχετικά άρθρα

Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως, με μια θέση στάθμευσης να κοστίζει ακριβότερα κι από ένα σπίτι, με τον Johnny Cheung, έναν επιχειρηματία να πληρώνει το ποσό των 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 872.000 ευρώ) για να αποκτήσει μια θέση στάθμευσης στον ουρανοξύστη The Centre, κάνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο πάρκινγκ στον πλανήτη.

Πρόκειται για τον πέμπτο ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης, ο οποίος μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πριν από δύο χρόνια, όταν πωλήθηκε αντί ποσού ρεκόρ που ξεπερνούσε τα 4,5 δις.ευρώ και έγινε το ακριβότερο κτίριο γραφείων παγκοσμίως. Το ποσό που έδωσε ο Cheung για τη συγκεκριμένη θέση στάθμευσης ισοδυναμεί με τριάντα φορές τον μέσο ετήσιο μισθό στο Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί ιδιοκτήτες του The Centre εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα ή σε άλλους τομείς με μεγάλη ανάπτυξη. Για τους μεγιστάνες αυτούς, μια τέτοια αγορά δεν είναι σημαντική σε σχέση με την αξία των ορόφων με γραφεία που διαθέτουν.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με μόλις το 1/10 της γης να είναι χερσαία για κατοικίες. Έτσι, το να αποκτήσει κανείς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός καθώς θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, με τα διαμερίσματα να πωλούνται για πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.

Διάβασε επίσης

Θέση πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ κοστίζει 760.000 δολάρια

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...