Το Χονγκ Κονγκ είναι ένα από τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά κέντρα παγκοσμίως, με μια θέση στάθμευσης να κοστίζει ακριβότερα κι από ένα σπίτι, με τον Johnny Cheung, έναν επιχειρηματία να πληρώνει το ποσό των 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ (περίπου 872.000 ευρώ) για να αποκτήσει μια θέση στάθμευσης στον ουρανοξύστη The Centre, κάνοντας έτσι ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ για το ακριβότερο πάρκινγκ στον πλανήτη.

Πρόκειται για τον πέμπτο ψηλότερο ουρανοξύστη της πόλης, ο οποίος μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων πριν από δύο χρόνια, όταν πωλήθηκε αντί ποσού ρεκόρ που ξεπερνούσε τα 4,5 δις.ευρώ και έγινε το ακριβότερο κτίριο γραφείων παγκοσμίως. Το ποσό που έδωσε ο Cheung για τη συγκεκριμένη θέση στάθμευσης ισοδυναμεί με τριάντα φορές τον μέσο ετήσιο μισθό στο Χονγκ Κονγκ.

Πολλοί ιδιοκτήτες του The Centre εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα ή σε άλλους τομείς με μεγάλη ανάπτυξη. Για τους μεγιστάνες αυτούς, μια τέτοια αγορά δεν είναι σημαντική σε σχέση με την αξία των ορόφων με γραφεία που διαθέτουν.

Το Χονγκ Κονγκ είναι η δεύτερη πλουσιότερη πόλη στον κόσμο με μόλις το 1/10 της γης να είναι χερσαία για κατοικίες. Έτσι, το να αποκτήσει κανείς ένα σπίτι στο Χονγκ Κονγκ είναι όνειρο θερινής νυχτός καθώς θεωρείται μία από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου, με τα διαμερίσματα να πωλούνται για πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια.