Πετρελαιοκίνητο Range Rover προκαλεί τεράστια πυρκαγιά στο αεροδρόμιο του Λούτον της Αγγλίας, καταστρέφοντας το πάρκινγκ

Σχετικά άρθρα

Χθες, Τρίτη 10 Οκτωβρίου και περί τις 21:00, ώρα Βρετανίας, ξέσπασε φωτιά στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης του διεθνούς αεροδρομίου στο Λούτον της Αγγλίας, που είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλούν οι πτήσεις μέχρι σήμερα το μεσημέρι (15:30 τοπική ώρα) και να υποστεί μεγάλες καταστροφές ο εν λόγω χώρος στάθμευσης.

Η φωτιά επεκτάθηκε με ανησυχητική ταχύτητα και το χάος που προκλήθηκε ξεκίνησε όταν ένα πετρελαιοκίνητο Range Rover, το οποίο βρισκόταν στον τρίτο όροφο του κτηρίου. Για άγνωστη, μέχρι στιγμής, αιτία το αυτοκίνητο έγινε παρανάλωμα του πυρός μέσα σε δευτερόλεπτα. Ακολούθησε ένας δυνατός θόρυβος από την έκρηξη, με το συμβάν να επηρεάζει τη λειτουργία του αεροδρομίου που είχε σαν αποτέλεσμα να ακυρωθούν πτήσεις και να ταλαιπωρηθούν πάνω από 50.000 επιβάτες.

Η επιχείρηση κατάσβεσης από την Πυροσβεστική ήταν γιγαντιαία και διήρκεσε 12 ώρες, με πάνω από 100 πυροσβέστες να επιχειρούν. Η φωτιά προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων τέσσερις πυροσβέστες που εισήχθησαν στα νοσοκομεία του Λούτον και του Ντάνσταμπλ για εισπνοή καπνού.

Το Terminal Car Park 2 του αεροδρομίου εκσυγχρονίστηκε και εγκαινιάστηκε το 2019, με την κατασκευή του να κοστίζει 20 εκατ. λίρες, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει 1.900 οχήματα. Ωστόσο, ο χώρος στάθμευσης δεν διέθετε σύστημα πυρόσβεσης που όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αρμόδιας πυροσβεστικής υπηρεσίας, μπορεί να προλάβαινε τη δραματική εξάπλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο συνολικός αριθμός των αυτοκίνητων που έχουν υποστεί ζημιές φτάνει τα 1.500, με τη θερμοκρασία να έφτασε έως τους 600 βαθμούς Κελσίου μέσα στον ανακαινισμένο χώρο στάθμευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά προκάλεσε σημαντική δομική κατάρρευση στο πολυώροφο κτίριο, με την πυροσβεστική να αναφέρει ότι σημαντικός αριθμός αυτοκινήτων παρέμεινε άθικτος, αλλά δεν μπορούν ακόμη να απομακρυνθούν από το πάρκινγκ επειδή η κανονική διαδρομή εξόδου δεν είναι ασφαλής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...