Η Alpina είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να παρουσιάσει την δική της βελτιωμένη έκδοση της BMW X7 και το παρακάτω κατασκοπευτικό video από το Nurburgring είναι η απτή απόδειξη ότι η XB7 είναι προ των πυλών. Η γερμανική εταιρία έχει πάει στην διάσημη πίστα για τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης, και όπως θα δεις το πρωτότυπο κινείται αρκετά γρήγορα.

Στο αισθητικό κομμάτι, η Alpina XB7 θα έχει νέο σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, πλαϊνές ποδιές, νέο πίσω προφυλακτήρα και τις κλασικές, πολυάκτινες ζάντες -σήμα κατατεθέν του βελτιωτή- σε διάσταση 20 ιντσών, ενώ προαιρετικά υπάρχουν 21 ιντσών. Όπως πάντα, η Alpina αποφεύγει τις υπερβολές, όπως αρμόζει στον χαρακτήρα του μοντέλου.

Κάτω από το καπό, λογικά θα υπάρχει ο ίδιος κινητήρας που φοράει η B7 xDrive, δηλαδή ο twin-turbo V8 των 4,4 λίτρων, απόδοσης 600 ίππων από τις 5.750 έως τις 6.250 σ.α.λ. και 800 Nm ροπής από τις 3.000 σ.α.λ. Αυτός θα συνδυάζεται με το κλασικό, 8-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της ZF και το σύστημα τετρακίνησης, με το 0-100 χλμ/ώρα να αναμένεται να έρχεται σε λιγότερο από 4 δευτ.