Η Hyundai παρουσιάζει το HDC-6 Neptune concept, ένα πρωτότυπο φορτηγό που κάνει χρήση κυψελών υδρογόνου. Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο της πρωτότυπο φορτηγό φέρει τολμηρή σχεδίαση που αντλεί έμπνευση από τα Streamline τρένα της δεκαετίας του 1930.

Το φορτηγό διαθέτει κάμερες αντί για πλαϊνούς καθρέπτες, έχει αεροδυναμική σχεδίαση, με τα σκαλοπάτια για “κρύβονται” προκειμένου να βελτιώνεται η αεροδυναμική. Στο εσωτερικό συναντάμε μεταξύ άλλων ψηφιακό πίνακα οργάνων και μεγάλο head-up display.

Παράλληλα η εταιρία παρουσιάζει και την καρότσα-ψυγείο Nitro ThermoTech που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Air Liquide. Πρόκειται για ένα ψυγείο που χρησιμοποιεί κρυογενικό σύστημα ψύξης αζώτου που του επιτρέπει να ψύχεται γρηγορότερα από τα παραδοσιακά συστήματα ψύξης που συναντάμε σε καρότσες-ψυγεία, ενώ είναι σχεδόν αθόρυβο.

Το ψυγείο είναι επίσης φιλικότερο προς το περιβάλλον, αφού διαθέτει πάνελ τύπου αφρού σάντουιτς που καλύπτονται από ένα πολυμερές ινώδες υλικό. Σύμφωνα με την Hyundai, ο σχεδιασμός αυτός αυξάνει την αντοχή και την θερμική αποτελεσματικότητα των πάνελ, ενώ παράλληλα μειώνει το βάρος.

Τέλος, η Hyundai ανακοίνωσε πως “διερευνά τις ευκαιρίες” να ξεκινήσει να πουλά επαγγελματικά οχήματα στην αγορά των ΗΠΑ.