Εφαρμογή της Microsoft θέλει να καταργήσει τους εξεταστές για το δίπλωμα οδήγησης

Σχετικά άρθρα

Tο ερευνητικό κέντρο της Microsoft στην Ινδία τρέχει ένα νέο project, το οποίο ονομάζει Harnessing AutoMobiles for Safety, ή εν συντομία HAMS. Αυτό πρακτικά είναι ένα τρόπος ελέγχου του τρόπου οδήγησης των νέων οδηγών, χωρίς να υπάρχει κάποιος εκπαιδευτής ή δάσκαλος στο κάθισμα του συνοδηγού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας:

Το HAMS χρησιμοποιεί συσκευές ανίχνευσης χαμηλού κόστους για την κατασκευή ενός εικονικού εξοπλισμού για τα οχήματα. Σκοπός είναι να παρακολουθείται η κατάσταση του οδηγού και ο τρόπος με τον οποίο οδηγεί το όχημα στο πλαίσιο ενός οδικού δικτύου στο οποίο βρίσκεται το όχημα. Πιστεύουμε ότι η αποτελεσματική παρακολούθηση που οδηγεί σε ενεργό feedback είναι το κλειδί για την προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Oι συσκευές ανίχνευσης χαμηλού κόστους στις οποίες αναφέρονται είναι smartphones που διαθέτουν όλα τα είδη αισθητήρων (γυροσκοπικούς, επιτάχυνσης, πλοήγησης), κάμερες και άλλες χρήσιμες τεχνολογίες που ήδη ενσωματώνουν. Το smartphone τοποθετείται στο κέντρο του παρμπρίζ με την κύρια κάμερα να βλέπει το δρόμο και την κάμερα της οθόνης να βλέπει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Αυτό επιτρέπει στο τηλέφωνο να διαβάζει το περιβάλλον μπροστά, ενώ η κάμερα στην οθόνη να βλέπει τον οδηγό. Οι αισθητήρες του τηλεφώνου συλλέγουν δεδομένα με βάση τις αντιδράσεις του οδηγού στην μετακίνηση και στη συνέχεια το HAMS ερμηνεύει τα δεδομένα, παρέχοντας το κατάλληλο feedback για να γίνει ασφαλέστερη η οδήγηση.

Οι προγραμματιστές του HAMS συνεργάστηκαν με το Ινστιτούτο Έρευνας Οδήγησης και Κυκλοφορίας (IDTR) και την Maruti-Suzuki για να ξεκινήσουν ένα πιλοτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης οδηγών, με την ιδέα να είναι η αυτοματοποίηση των εξετάσεων οδήγησης, πράγμα που σημαίνει ότι το smartphone θα μπορούσε να εκτελέσει τις εξετάσεις χωρίς να υπάρχει εκπαιδευτής στο όχημα.

ΠηγήMicrosoft

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...