Η Kia επέλεξε -παραδόξως- την διεθνή έκθεση εισαγωγών της Κίνας (China International Import Expo, CIIE), η οποία ανοίγει σήμερα τις πύλες της στη Σαγκάη, για να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο. Το ονομάζει Futuron, και αυτό είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό coupe-SUV μοντέλο, με άκρως φουτουριστικό σχεδιασμό.

Το όνομα του είναι μια μίξη των λέξεων “future” και “on”, με την εταιρία να αναφέρει ότι σε αυτό βλέπουμε κάποια από τα στοιχεία που θα φέρουν τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει στο μέλλον. Το μήκος του αγγίζει τα 4.850 χλστ., το ύψος του τα 1.550 χλστ., ενώ το μεταξόνιο του ανέρχεται σε 3 μέτρα, αλλά -παρά το μέγεθος του- διαθέτει μόλις δύο πόρτες.

Η Kia αναφέρει ότι το Futuron είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, που βασίζεται σε μια πλατφόρμα για SUV, ενώ δεν αναφέρει τίποτα για τους ηλεκτροκινητήρες που το κινούν.

Σχεδιαστικά, η κορεάτικη εταιρία τονίζει πως το σχήμα του είναι διαμορφωμένο σαν διαμάντι, με την πανοραμική οροφή να αντλεί στοιχεία από τα UFO και τους ιπτάμενους δίσκους. Τέλος, διαθέτει αισθητήρες LIDAR, καθώς το όχημα παρέχει χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.